Navigáció
· Főoldal
· Horgászegyesület
· Híreink
· Versenycsapat
· Képek a tóról..
· Partnereink
· Képgaléria
· Szálláshelyek
· Kapcsolatfelvétel
· Keresés

· Hír beküldése
· Kép beküldése
· Regisztráció
· Vendégházak
· Galéria
Akciónk folytatódik!

Gyűjts össze 5 db, békés halas azonos fajta napijegyet és hozd vissza.
A hatodik alkalommal megvendégelünk egy horgászatra.

További információ:
Tel:+36/20/3260-986
ZSB versenysorozat
RÉSZLETEK...

MEDER TÉRKÉP

Időjárás előrejelzés
Ti fogtátok

**
**


**
**
**


**
Partnereink

Untitled Document Untitled Document
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Kipróbálta a lékhorgászatot egy baráti társasággal Trokán P...

Lékhorgászat Zsennyén: Trokán Péter pontyot akasztott

Kipróbálta a lékhorgászatot egy baráti társasággal Trokán Péter, a Weöres Színház színművésze. A csapat megküzdött egy termetes csukával, a színész pedig pontyot zsákmányolt.

Szombaton délelőtt, dermesztő hidegben vágott neki a csapat a zsennyei versenytónak. Többek között Ladányi Tamás, sikeres magyar sporthorgász, neves szakíró, illetve Trokán Péter, a szombathelyi Weöres Sándor Színház színművésze is vállalkozott a lékhorgászatra, a jóbarát Komáromi Leventével.

- Gyermekkorom óta a horgászat szerelmese vagyok - mondta el Trokán Péter. - Újpesten nőttem fel, az ottani Duna-öbölben az alapoktól kezdtem a horgászatot: vagyis gombostűvel, dugóval, cérnával, mogyoróbottal. Aztán a tanulmányaim alatta eltávolodtam a parttól, de a huszas éveim végén már ismét botot vettem a kezembe. Manapság például tagja vagyok a színészek horgászválogatottjának  Reviczky Gábor, Csőre Gábor és Barát Attila társaságában. Igyekszünk minden meghívásnak eleget tenni, jómagam pedig, amikor időm engedi, különféle versenyeken is indulok. A zsennyei tó tulajdonosival már régóta baráti viszonyt ápolok, így amikor Vas megyébe, Szombathelyre kerültem, rögtön éltem a lehetőséggel, igyekeztem megismerni a tavat.  Egy-egy ilyen barátokkal közösen eltöltött kellemes nap mindig további erőt ad a munkámhoz.

(Trokán Péter egy korábbi interjúban elárulta, régi hagyomány, hogy a karácsonyi asztalra csak olyan ételek kerülnek, amikhez a családtagoknak közük van. A színész minden nyáron pár hetet Norvégiában tölt a barátaival, az ott fogott halakat lefagyasztja, akárcsak a balatoni telkén minden októberben előbújó gombákat. A párjával ezeket is felhasználják az ünnepi menü készítésénél.)

- No de térjünk vissza a lékhorgászatra - folytatta a 64 esztendős, Jászai Mari-díjas színművész. - Alig vártam már, hogy meghízzon a jég, és hódolhassak a horgászat ritkán űzhető változatának. Annyit azért nem árt tudni, hogy az okos horgász egyedül soha nem megy a jégre, mindig kell egy társ, és nem árt egy kötél sem - jobb felkészülni a bajra. Továbbá meg kell győződni a jég vastagságáról is. Egyébként igazi férfimunka a lékhorgászat. Baltával csak a legrutinosabb pecások tudnak léket vágni a gyakorlatlan próbálkozó néha lefröcsköli magát, ami a hidegben nem éppen kellemes.

- Szombaton 6-7 léket vágtunk, de kicsiket, így amikor a tógazda Németh Krisztián egy 6,5 kilós csukát fogott, nem fért ki a léken. Nosza nekiálltunk a munkának: tágítottuk a léket, vezettük a damilt, nehogy elszakadjon, aztán jó negyed óra elteltével kiemeltük a halat. Annyira örültünk a zsákmánynak, összegyűltünk négyen-öten két-három négyzetméterre, hogy egy kicsit megreccsent a jég is. De nem lett baj. Nekem egyébként egy 2,5 kilós ponty akadt a horgomra. De fogtunk többek között dévérkeszeget, karikakeszeget is. Aki nem próbálta még, annak szavakkal sajnos nehezen adható vissza a lékhorgászat élménye. A nap zárásaként pedig a barátaim megleptek egy gesztussal: a frissen alakult Fish-Farm Sport Horgászegyesület tiszteletbeli tagjává fogadtak.Vasárnap lékhorgász-versenyt rendeznek Zsennyén, én természetesen ott leszek, versenyzőként!

A szombati lékhorgászatról hamarosan beszámol a Fishing&Hunting tévécsatorna, és elképzeléhető, hogy az RTL Klub is - ezt már Ladányi Tamástól, a forgatás vezetőjétől, egyben szenvedélyes horgásztól tudtuk meg.

- Én már horgásztam a Núbiai sivatagban, a Nasszer víztározóban fekete süllőre, Amerikában, Florida mocsaraiban krokodilra, Thaiföld és Burma határán részt vehettem egy dzsungelhorgászaton, hamarosan pedig az Amazonashoz utazom - sorolta az élményeit a neves magyar horgász. - Ugyanakkor a zsennyei lékhorgászat minden percét élveztem. Remek társaságban, remek körülmények között horgásztunk, igazi élményekkel gazdagodtunk. Minden a természetben, vízparton eltöltött pillanat életet lehel az emberbe. Szerencsére a családom elnézi a szenvedélyemet - sőt, támogat is. Egyébként gyakran járok Zsennyére. Van ugyanis Vas megyei kötődésem: itt végeztem el a főiskolát, testnevelés-földrajz szakon. Rengeteg régi élmény, barátság köt a városhoz. Egy biztos: a vasárnapi lékhorgászversenyen megmérkőzöm Trokán Péterrel.Vas Népe

2010. február. 02. kedd | Szerző: Tóth Gábor

Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.


TÁBOROK
Horgász és Kaland TáborNYITVATARTÁS
NYITVA TARTÁS:

Nyári szezonban:
06.00 - 20.00 óráig

Okt.1-től–Május 1-ig:

07.00 – Napnyugtáig
(legkésőbb 20.00 óráig)

Január 1-től - Március 31-ig :

HÉTFŐ SZÜNNAP

Éjszakai nyitva tartás:

(Májustól - Szeptember végéig)
Péntek – Szombat
20.00 – 06.00 óráigÉjszakai horgászat
Éjszakai horgászat a
téli nyitva tartás alatt!

...Részletek
Partnereink