Navigáció
· Főoldal
· Horgászvizsga
· Horgászegyesület
· Híreink
· Versenycsapat
· Képek a tóról..
· Partnereink
· Képgaléria
· Szálláshelyek
· Kapcsolatfelvétel
· Keresés

· Hír beküldése
· Kép beküldése
· Regisztráció
· Vendégházak
· Galéria
Akciónk folytatódik!

Gyűjts össze 5 db, békés halas azonos fajta napijegyet és hozd vissza.
A hatodik alkalommal megvendégelünk egy horgászatra.

További információ:
Tel:+36/20/3260-986
ZSB versenysorozat
RÉSZLETEK...

MEDER TÉRKÉP

Időjárás előrejelzés
Ti fogtátok

**
**


**
**
**


**
Partnereink

Untitled Document Untitled Document
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Erdei - Maros -Tubertini kupa!
Erdei – Maros -Tubertini kupa!


Hagyományosan nagy érdeklődés előzte meg a 24 órás páros feeder kupát.
Az átlagos versenyektől szabályzatában is eltérő rendezvényre 60 fő azaz 30 csapat nevezett.

Május végi időpont mindig rejthet meglepetéseket a versenyzők felé. Ebben az időszakban a fő kérdés, hogy leívott vagy még nem, mármint a pontyra vetítve.

Az idei év eleje is nagyon szeszélyesnek indul, a ponty 3 szor szaladt neki az ívásnak. Mindháromszor az utolsó pillanatban az égiek áthúzták számítását, jött a kemény hidegfront, így pocakosan indultunk neki a hagyományos csapat versenynek, melyre az ország különböző feléből jöttek jó erőkből álló nevezők.

A közelmúlt pár napjában a víz hőfoka 21 fokról 16 visszaesett ami a 70 mm esőnek és a 60-70 kilométeres északi szélnek volt köszönhető. Most ismét egy felmelegedő, nyárra hajazó időszak következik az időjósok szerint. Az előjelek nem voltak valami jók, de ezt is meg kell oldani, nem mindig érhető el a háromóránkénti 40-80 kilós fogás. Erre szerencsére jó pár páros rácáfolt.

A kora reggeli sorsoláskor, technikai értekezletkor kiderült kik, melyik csapatok sorsoltak össze a hat csapatos szektorokban.

Bármelyiket is néztük, nem volt erősebb és gyengébb szektor. Reálisan akár 20-25 csapat is felkerülhetett tudását, felkészültségét nézve a dobogó valamelyik fokára.

A verseny menete: a szombati napon egy helyen 4 szer 3 órát , majd vasárnap egy másik kisorsolt helyen ismét 4 x 3 órás fordulót horgászik egy-egy csapat. Így a 8 forduló eredménye adja a csapat eredményét.
Felkészülési időben látszott a halak fent forogtak a víz tetején, mutatva nekik inkább a lubickoláshoz a nyári napsugaras fürdőzéshez van kedvük, mint a mérlegeléshez. Nehezebben indult a szokásosnál a halfogás. Az elején jobbára a kisebb 1,5-3 kg os pontyok, 1,5 kilós kárászok jelentkeztek. A víztükör kisimult, a nap hétágra sütött, nem volt könnyű a 4 méteres vízmélységbe lekényszeríteni fenékre a halat a csalikhoz.

Az egyik szektort az első fordulóban majdnem 28 kilós fogással Tótika és Németh Krisztián, a másodikat Vass Jani és Szántó Lackó 23 felett, a harmadikat Kiss Petya-Horváth Atti 22 vel, a negyediket Hisztis - Liszti 17 el és az ötödiket 16 al Paulin és Tóth Zoli húzta be.

A szabályok szerint az első 3 óra lefújása után azonnal következik a páros második tagja és nyüstölheti tovább a halakat. Az öt szektor egyes csapatból a második fordulóban csak két társaság tudta hozni továbbra is az 1 -st. Ez a verseny további fordulóira jellemző volt, hogy keresztbeverések következtek folyamatosan.
Az első nap után egy csapat: Tótika - Németh Krisztián tudott hibátlanokat horgászva a mezőny élére állni 130 kilós súllyal. A 4db szektor egyes magáért beszél, a második helyen Vass J - Szántó Laci fordult 6 ponttal 51 kilóval, a harmadikon 8 ponttal a verseny névadója Erdei Atti és Szarka Imi sorolt 38 kilóval. Mögöttük nagyon szorosan következtek a többiek 1-1 pont különbséggel. Jött az esti közös kaja és a történtek átértékelése.

Nem volt könnyű a legjobb taktika kiválasztása, mindig az adott helyhez, az épp aktuális időjáráshoz, szomszédok horgászatához is megfelelően alakítva kellett kiválasztani a legjobbat. Persze voltak csapatok akik most is tanulni, egy jót horgászni jöttek ehhez a mezőnyhöz. Itt olyan praktikákat - fogásokat lehet ellesni amit konyhai peca során soha nem fog sikerülni. Az eredményes versenyhorgászatot mindig ilyen fontos elemekből kell összerakni, az évek folyamán sok-sok minden bekerül a helyére, fixálódik és egyértelműsödik. Persze rengeteg minden folyamatosan változóban marad, ezeket kell az adott szituációkban jól értékelni, majd hasznosítani.

A másnapi pecán lényegesen jobban evett a hal, a szektorokat szinte egyik fordulóban sem lehetett 20 kilós fogás alatt nyerni. Jellemzővé váltak a 40-75 kilós fogások 3 óránként azoknál, akik az elsőségre hajtottak a szektorokban.
Aki nyerni szeretne, annak bizony húzni kellett a halat rendesen. Jó pár 10 feletti potyka is "áldozatul " esett néhány perce, majd farokcsapással elintézve- integetve eltűnt a Zsennyei habokban.
Az utolsó 2 fordulóban jellemzően 50 kiló vagy annál nagyobb fogás kellett a szektor elsőséghez.

A körülményekhez a legjobban alkalmazkodva a verseny győztese remek teljesítménnyel 7 db szektor 1 el és egy 3 sal Tótika és Németh Krisztián lett. Első ízben hódították el a kupát 6 pont! jelentős különbséggel.
Zsennye bajnoki egyéni pontokat az első 10 helyezett kapott. Itt Hisztis azaz Tóth Krisztián diadalmaskodott 6 ponttal.

Annak ellenére, hogy Németh Krisztián 4 db 1-est horgászott, de sajnos a felváltva történő horgászást (szabályok szerint, egymást váltva kell a versenyt letudni a versenyzőknek az egyéni értékelésben ) családi okoknál fogva nem tudta abszolválni.
A mezőny össz fogása 26 q felett, ami az átlagtól kevesebb, de most ennyit adtak a Zsennyei halak magukból!

Nincs vége, folyt.köv szeptemberben az őszi Erdei-Maros-Tubertini visszavágón.

Kellemes nyarat, versenyzést mindenkinek.


A találkozón készült képek megtekinthetőek itt:

Eredmények:

Csapat:

Hozzászólások
#1 | dobrotkal - június 04 2015 12:18:08
Mindenkinek gratulálok!
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték


TÁBOROK
Horgász és Kaland TáborNYITVATARTÁS
NYITVA TARTÁS:

Nyári szezonban:
06.00 - 20.00 óráig

Okt.1-től–Május 1-ig:

07.00 – Napnyugtáig
(legkésőbb 20.00 óráig)

Január 1-től - Március 31-ig :

HÉTFŐ SZÜNNAP

Éjszakai nyitva tartás:

(Májustól - Szeptember végéig)
Péntek – Szombat
20.00 – 06.00 óráigÉjszakai horgászat
Éjszakai horgászat a
téli nyitva tartás alatt!

...Részletek
Partnereink