Navigáció
· Főoldal
· Horgászvizsga
· Horgászegyesület
· Versenycsapat
· Képek a tóról..
· Képek
· Partnereink
· Képgaléria
· Szálláshelyek
· Kapcsolatfelvétel
· Keresés

· Hír beküldése
· Kép beküldése
· Regisztráció
· Vendégházak
· Galéria
Akciónk folytatódik!

Gyűjts össze 5 db, békés halas azonos fajta napijegyet és hozd vissza.
A hatodik alkalommal megvendégelünk egy horgászatra.

További információ:
Tel:+36/20/3260-986
ZSB 2019 versenysorozat
RÉSZLETEK...Bútortervezés, bútorgyártás

MEDER TÉRKÉP


Időjárás előrejelzés
Ti fogtátok

**
**


**
**
**


**
Partnereink

Untitled Document Untitled Document
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Fish Farm she I. egyesületi versenye, és horgásztalálkozója.
Versenyek
Helyszín: Zsennye 2010.03.27-28

Az első Fish Farm she egyesületi versenyét a tagjaink között nagy érdeklődés előzte meg. Előző héten már nagy volt a készülődés, tréningezés az immáron 600 főt meghaladó egyesület tagjai között. Sokan már 1-2 napot gyakorlással töltöttek ezzel is közelebb érve a legjobb halfogási taktikához. A felnőtt kategória 1és 3-ik helyezettje is ezt tette. A siker nem maradt el.

Ez abból is látszott, hogy a kifejezetten amatőröknek megrendezett versenyre 1 hét alatt betelt a maximális 90 fős indulói létszám. Az egyesület versenyzői igazolvánnyal rendelkező tagjai szombaton nem versenyezhettek, kizárólag csak segítséget nyújtottak egyesületi tagjaiknak. Ezen belül is elsősorban a 23 ifi, és gyermekinduló számára.

Az egyesület közel 60 versenyzőjének 28-án rendezett, egy versenyen kívüli barátságos finomszerelékes baráti pecát. Ekkor mindenki olyan módszerrel horgászott, amivel jónak látta. Legtöbben match botoztak, de sokan választották a feeder technikát is. A hosszú rakós botok is előkerültek ezen a napon. Horogra majd vissza a vízbe sokféle hal került: dévér-jász-bodorka-karika keszeg, ponty, balin,süllő,csuka,küsz.

Térjünk vissza a 27-i amatőr egyesületi versenyre.

Reggel a korai órákban volt a gyülekező majd az egyesület két alapítója-a Zsennyei horgásztó üzemeltetői (Németh Krisztián és Goldmann Tamás) nyitották meg a versenyt és mondták el a szabályokat, jelölték ki a pályát.

Következett a sorsolás majd a helyek elfoglalása és a felkészülés.

A gyermek és ifi kategóriában az apukák és anyukák természetesen segíthettek csemetéiknek mindenben, kivétel a csali vízbe juttatása. Volt is sürgés forgás a vízparton, olyan volt mint egy felbolydult méhkas.

A felnőttek is kihasználták a felkészülési időt, de voltak, akik ezt a megmérettetést az év kezdésnek szánták és inkább az inni-ennivaló feltankolását tűzték ki célul.

Az egyesület tagjai között tisztelhetjük Rum és térségének idén nyugdíjba vonult jegyzőjét Dr. Horváth Sándort (Sanyi bácsit) is, aki a végeredményben a 31 helyen végzett.

Szintén a középmezőnyben végzett Dr. Dobrotka László, aki a vas megyei MGSZH állategészségügyi igazgatóságának a hatósági fő állatorvosa és a 33 lett. Itt volt a színész válogatott képviselője Trokán Péter, aki esti előadási elfoglaltsága miatt most nem tudott egyesületi versenyén részt venni. Majd legközelebb,”de akkor mindenki sírni fog” viccelődött. Számukra is, mint a legtöbb résztvevőnek a részvétel volt a legfontosabb ezen a gyönyörű verőfényes szélmentes tavaszi napon.(Az időjárás jósok abszolút nem ezt ígérték, de mint legtöbbször most sem találták el, most szerencsénkre.)

Visszatérve a versenyre a dudaszó elfújását követően megindult a halfogásra a koncentrálás, de továbbra is viccelődéseket és egymás ugratását, nagy nevetéseket lehetett hallani.

Hamarosan jelentkeztek az első halak. Örvendetes, hogy a nagy létszámú versenyző között mindösszesen 3 pecás volt, aki nem körszákot használt.

Gyarapszik azoknak a száma, akik a halat partnerként és tisztelni való élőlényként tekintik.

Ebben a témakörben is már régóta folyik a nevelő munka a vasi megye egyesületeiben, a vasi szövetségben és egyre növekvő amatőr és profi versenyzői körökben.

Egyre többen engedik már vissza a vizeinkben a kifogott-legyőzött halat, hogy legközelebb is találkozhasson vele valaki és tovább tudjon szaporodni.

Örvendetes, hogy az országos szövetség a Mohosz is ebben az évben kiterjesztette a tilalmi időt a PADUC-JÁSZ és SZILVAORRÚ KESZEG ívási időben történő elvitelére.

Minden induló kivétel nélkül a halakkal megkülönböztetett figyelemmel bánt és mérlegelés után kíméletesen engedte vissza őket lételemükbe, a Zsennyei tóba.

A verseny nagyon fordulatosan sikerült, hiszen a gyermekek között is nagy csata folyt az első helyekért. Szántó Olivért, segítője édesapja Laci folyamatos koncentrálásra figyelmeztette talpraesett fiát, annál is inkább mivel a part túloldalán Sárközi Krisztián egy 6500 gr-os ponttyal kezdett be. Krisztián édesanyja fia mögül csendesen figyelte az adok-kapokot, hiszen Olivér folyamatosan húzta hol a kárászt, hol a pontyot. Fej –fej mellett haladtak. Krisztián a nagy pontyára (ami később ebben a kategóriában a legnagyobb hal díja is volt a VIBEX hús külön ajándékát vehette át) ráfogott még egy 4000gr-os másik pontyot is.

Végül is Szántó Olivér diadalmaskodott 11 kg feletti össz fogással, nem kis büszkeséget hozva egyébként versenyző édesapjának. A kategória fő díját, egy Manta horgászbotot (melyet a horgászklub.eu ajánlott fel) is hazavihetett a fiatal győztes. Mindketten feeder technikával pecáztak csak úgy, mint a harmadik helyen végző Singer Erik is, aki 2800gr-os teljesítménye miatt vehette át megérdemelten a harmadik helyért járó sok-sok díjat. A gyermek kategória 1-3 helyezettje a sok egyéb díj mellett a DECATHLON sport áruház jóvoltából spiccbotokat vihettek haza.

Az ifi kategória fölényes győztese a Falco korosztályos, volt kosarasa a Lurkó FC gólvágója Kun Benjamin lett. Akitől nem áll messze a bojlizás sem, és már fiatal kora ellenére sok hosszú bojlis versenyen vett már részt, több-kevesebb sikerrel a felnőttek között.

Eredménye 8600gr. A második helyen a jól hajrázó Móricz Attila végzett pontos horgászattal. Az egyesületünk titkárának és honlap kezelőjének fia, Kondics Krisztián lett a harmadik, aki 4550 gr-ot zsákmányolt. A gyermek és ifi kategóriában minden halat fogó díjjal, emlékkel térhetett haza.

Nézzük a felnőtteket.

A szép számú felnőtt mezőny kissé hektikusan fogott. Például a végeredményben 2-dik helyen végző Szép Zsolt az utolsó 30 percben fordította meg az eredmény alakulását mivel 3 jó méretű pontyot fogott röpke idő alatt. Ha még egy kicsit tart a verseny akár nyerhetett is volna, persze ehhez lett volna némi hozzászólása a többieknek is főleg a későbbi győztesnek, Wágner Csabinak, aki 14.350 gr-l nyert. Ő fogta a verseny legnagyobb halát is egy 7050 gr-os pontyot. Csabi egyébként a feederezés és bojlizás megszállottja! Sokat jár Zsennyére horgászni és jól ismeri itt már a halak szokásait. A felnőtt kategória legnagyobb halért járó díját a HO-HO horgászbolt ajánlotta fel.

A harmadik helyen a Keszthelyi VIBEX hús kft. tulajdonosa, Kurusta Sanyi barátunk végzett 10150 gr-os teljesítménnyel.

A felnőtt kategóriában a sok indulóra való tekintettel egyesületünk az első 10 helyezettet jutalmazta tárgynyereményekben.

A mezőnyben még horgászkörökben sok jól hangzó név indult, de mindenki nem lehet dobogós.

A mérlegelés után eredményhirdetés, majd ilyenkor szokásos közösen elfogyasztott ebéd következett ahol mindenki átbeszélte a versenyen szerzett tapasztalatait.

Az első Fish Farm she egyesületi versenyen láthatólag mindenki elégedett volt, és jól érezte magát.

A következő megmérettetés amatőr szinten az immáron hagyományosnak mondható hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Fish Farm május 1. nyílt nevezéses kupa lesz.

Ezen a versenyen bármilyen egyesületi tagsággal rendelkező amatőr horgászt vár a Zsennyei rendezőség .A www.zsennyehorgaszto.hu honlapon hamarosan olvasható lesz a verseny kiírása.


További képek megtalálhatóak az egyesület weblapján:
A verseny részletes eredményei megtekinthetőek itt: 

Hozzászólások
#1 | p - április 02 2010 22:47:28
köszi jó volt
#2 | Németh P - április 02 2010 22:48:42
Ilyen rendezvényekre van szükség.Végre van hová tartozni a megyében.Hála
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

TÁBOROK
Horgász és Kaland TáborNYITVATARTÁS
NYITVA TARTÁS:

Nyári szezonban:
06.00 - 20.00 óráig

Okt.1-től–Május 1-ig:

07.00 – Napnyugtáig
(legkésőbb 20.00 óráig)

Január 1-től - Március 31-ig :

HÉTFŐ SZÜNNAP

Éjszakai nyitva tartás:

(Májustól - Szeptember végéig)
Péntek – Szombat
20.00 – 06.00 óráigÉjszakai horgászat
Éjszakai horgászat a
téli nyitva tartás alatt!

...Részletek
Partnereink