P E R F E C T kupa 2016.
Írta: fishfarm - Dátum: Augusztus 25 2016 19:11:42

P E R F E C T kupa

2016.


8, három órás fordulóban került megrendezésre a 2016 os Perfect kupa. Páros versenyről lévén szó, a párok egymást váltva horgásznak 3-3 óránként, majd kapnak szektoreredményeket. Így a 8 szektor eredmény összessége a csapat össz pontszámát és össz súlyát adja.


részletek...


Teljes hír

P E R F E C T kupa

2016.


8, három órás fordulóban került megrendezésre a 2016 os Perfect kupa. Páros versenyről lévén szó, a párok egymást váltva horgásznak 3-3 óránként, majd kapnak szektoreredményeket. Így a 8 szektor eredmény összessége a csapat össz pontszámát és össz súlyát adja.

A verseny megnyitóját szombaton 6 órakor MAGYAR SZILÁRD a méltán népszerű horgászmárka képviselője, világbajnok és sokszoros magyar bajnok, magyar válogatott sporthorgász nyitotta meg. Technikai és sorsolás után jött a felkészülés majd 7,30 kor az első napi első 3 óra.

A kezdés után hamar jelentkeztek a Zsennyei pikkelyesek, minden csapat a matchbotos technikát és ezen belül ezek különböző ágait választotta. Az elmúlt hetekben a nagy melegeknek köszönhetően az eredményes horgászatot a vízközti peca biztosította leginkább. A verseny hetében megjöttek az éjszakai őszies lehűlések, nem volt ritka a 7-10 fok. Az időjárás változást is bele kellett kalkulálni a taktikába. Ráadásul a vízközt úszkáló halak is időről - időre vízszintet változtattak, azaz folyamatosan nem lehetett egy módszerrel elegendőd fogni belőlük.

Sorra jelentkeztek a nagytestű 8-14 kilós pontyok, 3-10 kilós amurok és természetesen a dévér állomány 40-80 dkg-os képviselői. Azok a csapatok lettek az első napi 4 fordulóban a legsikeresebbek, akik vegyes taktikát választottak. A szektor elsőségekhez általában 25-50 kilós fogások kellettek fordulónként. A délelőtti kissé hűvösebb időjárás, dél környékén igazi nyárra váltott, amit a Zsennyei halak is megéreztek, ismét másként és másképp táplálkoztak.

Ez a szép a horgászatban, soha sincs 2 egyforma verseny - forduló, mindig valamiben eltér egyik a másiktól. Kellemes és jó hangulatú horgászat volt.

Az első napot 2 csapat oldotta meg hibátlanul az A szektorban Vancsák Peti & Nagy Sanyi három 1 es és egy 2 -t , a B szektort Szigeti Szabi & Kiss Robi. 4 db szektor 1-est horgászva, hibátlan horgászattal álltak a mezőny elejére. Szoros volt a további rangsor is, de tudjuk, Zsennye sokszor tartogat meglepetéseket, nincs lefutott verseny, pláne a mezőnyt ismerve. A 4ik forduló lefújása után, gyors átpakolás a másnapi helyre, majd közös vacsora, megbeszélés, beszélgetés és fröccsözés következett. Magyar Szilárd végig pásztázta az egész napi versenyt, melynek tapasztalatait megosztotta a versenyzőkkel. Mit lehetne vagy kellene esetleg megpróbálni, mire érdemes odafigyelni.

Másnap, szintén korán kezdődött az első, összességében az 5ik forduló. Kellemes hajnalra ébredt a társaság, köd borította a tó felületét, melyet a gyorsan emelkedő nap pillanatok alatt szertefoszlatott. Kicsit átrendezte a szektorokat a sorsolás. A két szektor között viszonylag nagy különbségnek mondható fogások születtek. Míg az A szektorban 50 kiló a B ben 30 kiló is elegendő volt 3 óra alatt a szektor elsőséghez.

Kiss Robi- és Szabi, ott folytatták ahol előző napon abbahagyták. A másikszektorban viszont az eddig hibátlanul horgászó Peti- Sanyi, nem találta a megoldást, „csak” 4 ek lettek a szektorukban. Bazsival, nekünk sikerült behúzni az 1 est. Kovács Matyi és Vincze Peti, módszeres, pontos és kimagaslóan jókedvű horgászattal egyre jobbakat horgászva, behúzták a szektor 2 -t.

A másik szektorban az első nap után a harmadik helyen álló Bakler Miki és Laci, stabilan hozták a 2 est, szorongatva a Robiékat.

Nagy csaták voltak, de persze a többiek is fordulóról- fordulóra bele szóltak az eredmények alakulásába, még akkor is ha körvonalazódni látszott az idő halad tával, hogy a verseny elsőségért 2 csapat, a bronzért 3 csapat csatázik. Jelentős hátrányban voltunk mi is a dobogóért folytatott „harcban” melyet sikerült a 7 ik fordulóra annyira ledolgozni, hogy jött a 8ik az utolsó, a mindent eldöntő, ahol is azonos ponttal, de 34 kilós hátránnyal álltunk a 4 ik helyen Vancsák Peti és Nagy Sanyi mögött, szorosan a nyomunkban 2 ponttal lemaradva a V. Peti- K. Matyi páros az 5ik helyen.


Az elsőségért vívott párharc, szintén nagyon szoros volt a B. Miki -Sz. Laci & K. Robi - Sz.Szabi párosok között. Itt nem elég jól horgászni, nem elég felkészültnek lenni, több kell a sikerhez.

Egy ilyen hosszú megmérettetésen a verseny sajátosságából fakadóan a párosnak nagyon jól össze is kell dolgozni, egymás horgászatát segíteni. Ez lehet a siker egyik záloga. Az utolsó - nagyon izgalmas fordulóban eldőlt a végeredmény sorsa. Szabiék 50 kilóval behúzták magabiztosan a szektor 1 est, az ezüstre teljesen megérdemelten Mikiék repültek rá, a harmadik helyet nekünk sikerült bebiztosítani 90 kiló feletti fogással, szektor 1 el.

Nagyon jó és nehéz verseny volt, sok mindenre oda kellett figyelni, sokszor kellett botot, módszert váltani, még a vízközti horgászatban is több vízmélység dominált. A fenekező matchbotozás is sokféle arcát mutatta. Jól kellett az adott szituációban megválasztani a taktikát, azonnal váltani kellett, ha valami nem akart úgy működni. Tanulságos volt mindenkinek ez a 2 Zsennyei PERFECT-es nap.

A kimagasló 500.000 forintos díjazást a PERFECT cég ezen belül Magyar Szili biztosította.

Az első 5 csapat nagyon értékes tárgynyereményeket vehetett át, bottartók, botok, száknyelek jogos tulajdonosaivá váltak a győztesek. Az egyéni első helyezett Szigeti Laci 2-1-1-1 szektoreredménnyel, megkapta a verseny fődíját, egy horgászládát. Méltán büszke lehet a teljesítményére.

Zsennye bajnoki pontok pedig az első 10 egyéni helyezetnek jutottak, melyek hozzájárulnak majd a Zsennye Bajnoki 2016 os sorozat végeredményéhez. A versenyt Szilárd szavai zárták, melyben már a 2017 es PERFECT kupa is be lett harangozva. Bánhatják, akik kihagyták, vagy valamilyen okból muszáj volt távol lenniük ettől a remek hétvégétől!


Köszönjük a jelenlétet minden résztvevőnek, szurkolónak, köszönjük a magyar márkának a Perfectnek a lehetőséget!

hajrá, &.legközelebb ZSENNYÉN !

levi


 


Egyéni eredmények:


 


Csapat eredmények: