Élménybeszámoló a 7. Lódoki és Barátai Horgászversenyről
Írta: fishfarm - Dátum: Június 04 2017 07:47:01
Élménybeszámoló a 7. Lódoki és Barátai Horgászversenyről


2017. június 01-én Zsennyén Tünde napon tartottuk meg Zsennyén a Fish Farm Horgászegyesület taván a immár hagyományos versenyünket.

Szerencsére az OMMI baljós előrejelzése nem vált be és kellemes időben tarthattuk meg az egy fordulós 5 órás (nekünk amatőröknek fél-marathoni) versenyünket.


beszámoló

Teljes hír


2017. június 01-én Zsennyén Tünde napon tartottuk meg Zsennyén a Fish Farm Horgászegyesület taván a immár hagyományos versenyünket.

Szerencsére az OMMI baljós előrejelzése nem vált be és kellemes időben tarthattuk meg az egy fordulós 5 órás (nekünk amatőröknek fél-marathoni) versenyünket.

Sajnos a mi létszám előrejelzéseink sem váltak be, így végül a tavalyinál fél tucattal kevesebben mindössze 16-an foglaltuk el a tó büfé alatti és északi oldalát. Rendezvényünk színvonalát emelte, hogy Komáromi Levente (Levi) versenyhorgász barátunk (olykor tanítónk is) részt vett, tiszteletbeli meghívottként versenyünkön, amit 53.560 kifogott hallal köszönt meg. 

A szabályok ismertetését követő sorsolás után az 1-es pályán törzsvendégünk Dr. Abonyi Tamás a NÉBIH Diagnosztikai Intézetének Igazgató főállatorvosa, majd a 2-16-os helyeken Lőrincz József dr., Dudás Péter, Sánta József, Varga László, Lorencz András dr., Kovács Károly dr., Szandi Tamás dr., Dobrotka László dr., Bolfán Gábor, Hegedűs József, Kovács Ferenc, Polyák Szilveszter állategészségügyi szaksegéd, Komáromi Levente és Déri Máté foglalhattak helyet.

Alig délelőtti bágyadt napsütés és szélcsend után a feléledő enyhe észak-nyugati szél meghozta a halak étvágyát, amit Levi azonnal kihasznált és partközelben match botjával sorra szedte a szebbnél szebb keszegeket és pontyokat. A halakat sikerült is több órán át maga előtt tartania etetésén, így végül a papírformának megfelelően 53.380 grammal az első helyen végzett. Az előzetes ígéretét betartva az első helyezettnek járó díjról lemondott a következő helyezett számára. Sportszerűségét az I. helyezettnek készített Emléklappal és a Veternarius Kft. részéről felajánlott Insecticid 2000 hangyairtóval díjaztuk. Biztosan jó szolgálatot tesz majd a tó melletti horgász lakókocsijában!

A második helyezést 22.510 grammal az évek óta kiválóan teljesítő Hegedűs Jocó érte el a tőle megszokott nyugodt, megfontolt feederes horgászattal. Harmadik helyen  Bolfán Gábor a zalalövői Borostyán HE kíváló pergető horgásza végzett 8830 grammal és ezúttal feederrel is bizonyította kvalitásait . A negyedik helyen 7.780 grammal Polyák Szilveszter állategészségügyi szaksegédünk végzett. Az ötödik helyet Dr. Abonyi Tamás - aki már hatodszor vett részt zsennyei versenyünkön- szerezte meg 6.150 grammal. A büfé alatti oldalon horgászó hat versenyző között szektor 1-esnek megfelelő szintet horgászott! Hatodik helyen 5.560 grammal Kovács Ferenc a Balatonról érkezett vendéghorgászunk, míg a hetedik helyet szerénységem szolid 5260 grammos eredménnyel értük el. Nyolcadik helyen Dr. Lőrincz József - szinte kizárólag pergető módszerrel pecázó - horgászunk önmagát is legyőzve 4.710 gramm halat fogott. Kilencedik helyen Varga László 3640 grammal, Tizedik helyen Szandi Tamás doktor 3000 grammal, a 11. helyen Dudás Péter balatoni vendéghorgászunk 2.390 grammal, a 12. helyen Sánta Jocó 1440 grammal végzett. Négy versenyzőnek: Déri Máténak, Horváth András dr., Kovács Károly dr., és Lorencz András dr. kollégánknak ezúttal nem sikerült értékelhető halat fogni. Összesen 125 kg hal került kifogásra és a tóba vissza helyezésre, így egy főre átlagosan 8 kg-os fogást könyvelhettünk el.

A versenyt követően finom borjú lábszárból készült babgulyással enyhítettük éhségünket, így nyugodtabban és egyre fáradtabban hallgattuk végig Goldmann Tamásnak a Zsennyei Fish-Farm Horgászegyesület elnökének szavait és az eredmények kihirdetését.


Az 1-3. helyezettek és a Legnagyobb halat fogó versenyző Köppel Szilárd dr. kollégánk jóvoltából Emléklapot vehettek át az Aluflokk Kft. Ják ajándék csomagjával együtt. Az utolsó helyen végző (de még halat fogó) versenyzőnk az Aluflokk Kft. díjával vigasztalódhat. A résztvevők között az Alphavet Kft. Budapest részéről felajánlott DOVIT termékek és a Veterinarius Kft. Szombathely részéről felajánlott Insecticid 2000 rovarirtó sprayek is kiosztásra kerültek. Ezzel a csodaszerrel köszöntük meg legjobb szakácsunk Goldmann Tamás és segítőinek Németh Krisztiánnak  és Kondics Zsoltnak munkáját.

Ezután meglepetésként került sor Bíró Tíbor szombathelyi horgásztársunk részéről felajánlott BERGER sonka kisorsolására a résztvevők között. A szerencse Hegedűs Józsefnek és Dudás Péter balatongyöröki vendéghorgászunknak kedvezett.

Valamennyi helyezettnek és résztvevőnek gratulálunk, köszönjük sportszerű versenyzésüket!  Ez úton is köszönetet mondunk szponzorainknak! Részükre is „Emléklapot” küldünk. Köszönjük a finom frissen sült pogácsákat Szamosfalviné Dr. Papp Katalinnak és Dr. Dobrotka Lászlónénak! Reméljük jövőre is találkozunk Zsennyén a 8. Lódoki és Barátai Horgászversenyen!

A szervezők és a Fish-Farm Horgászegyesület nevében:


Dr. Dobrotka László