24 órás pergető találkozó
Írta: fishfarm - Dátum: Augusztus 22 2017 18:49:28
24 órás pergető találkozó


WEBFISHING CENTER & Móri István a tulajdonos állt mögé a ritkaságba menő 24 órás páros pergető versenynek. - melynek folyamatos folytatása következik….
Csak röviden és tömören, mert aki nem volt itt, nem is tudhatja mennyivel más fajta hangulata, mennyivel másként érdemes készülni, mennyivel több és sokszínűbb szerkókat érdemes előkészíteni az ilyen megmérettetésre, mint egy normál 2 fordulós pecára, ami szintén nagyon kellemes, ha a társaság ilyen.

....részletek


Teljes hír
WEBFISHING CENTER & Móri István a tulajdonos állt mögé a ritkaságba menő 24 órás páros pergető versenynek. - melynek folyamatos folytatása következik….
Csak röviden és tömören, mert aki nem volt itt, nem is tudhatja mennyivel más fajta hangulata, mennyivel másként érdemes készülni, mennyivel több és sokszínűbb szerkókat érdemes előkészíteni az ilyen megmérettetésre, mint egy normál 2 fordulós pecára, ami szintén nagyon kellemes, ha a társaság ilyen.Ilyen még nem volt, legalább is nálunk nem, de tudomásom szerint nem jellemző ez a kamikaze action.
Pillanatok alatt elleptük a 30 ha. -os verseny tavat a technikai után, ahol némi szívmelegítőket is legörgettünk. Bár a társaság egy jó része, megtartotta előző nap azt a bizonyos nulladik napot, ami szintén remekül sikerült. Mi egy másik feeder versennyel melegítettünk és ezután ismét egy következő rakósbotos versennyel zártuk a hétvégét. Survivor!...- ez van.

Meleg vagy 25 fokos víz, erős hidegfront, kissé megerősödő 30-40 es szél fogadta a társaságot. Nehezen indult meg a halfogás, de a végére minden kiegyenesedett, éjszaka első felében inkább horogról leakadó halak voltak, balin-süllő és egy 2 kiló körüli bajszos. A másodikban néhány jobb harcsa rabláson és ponty ugráláson kívül semmi. A hajnal hozta meg az áttörést, ahol elsősorban 50-70 cm közötti balinok jelentkeztek. Mellettük a csuka és süllő csak nagyon vékonyan, mondhatni melléállva reagált a műcsalikra.
Ezek közül a halak közül sok volt a leakadás, csak nekünk 6 db! - ami a horogról távozott általában a lábunk elől:-(. Volt bent egy 4 kilós süllő is ami azért fájt egy kicsit. Partról volt a társaság eredményesebb összességében. Még az első sötétedéskor Székely Imiék beköszöntek egy 60 feletti szép ponttyal szájba műcsalival, ahogy kell! Másnap ezt egy 10 körülivel megismételték a soproni Jocó-Jenő páros. Szép-szép, de ez ragadozós verseny vagy mi .....Kotyi - Stuki most is hozta a jó formát, mert a félidőben ők vezettek.
Nem volt egyszerű a ragadozó népséget átverni, nyakunkon a hidegfronttal, ami a kötelező 2 órás déli pihenő után meg is érkezett, némi esővel és kissé még erősebb széllel. Szerencsére ez nem tartott sokáig annak ellenére, h az időjósok 2 napos kiadós esővel tarkított 60 km szelet prognosztizáltak minden erre alkalmas különböző fórumokon. Na ebből szinte semmi sem lett. Kérdés: ha ezt ennyire lehet csak megmondani, akkor meg erre mi a franc szükség van?

Sebajtóbiás, ahogy a front megjött, elindult a hal, a ragadozó is. Renáta párjával, Istvánnal, dacolva a széllel a sziget északi szél által erősen támadott partját vallatták rendíthetetlenül SIKERESEN! Csuka, balinok és leakadó ragadozók volt az eredménye a kitartásuknak, amivel a végelszámolásban közel 2 méterrel a 4 ek lettek úgy, h először voltak itt. - azt hiszem nem utoljára.A hangulat fő felelőse Hiszti-s, újdonsült párjával Petivel, remekül összehaverkodva olyanok voltak, mint akiket a tó is egymásnak teremtett. Nem kell félreérteni, de mindketten ízig-vérig pergetők és még azonos lőréket is szeretnek, minden ami "A" betűvel kezdődik.
Pityu, öccsével Ferivel,,, heeeáát, ők sem voltak szomjasak, vagy 3 napig, mialatt ismét megtiszteltek minket, remekül pecáztak- jó a társaságuk, barátságuk, mint mindazoknak akik az Ő Pesti pergetős vonalukhoz tartoznak,,,Sala, Joci poci, Ádám, Marci, Gabi, Tomi. Messziről is megtisztelik a Zsennyei bázist. Ezt tette Vili is és Misi is, még alig 10 centis balint is sikerült zsákmányolniuk, ami nem ért, mert hát 20 cm a minimális értékelhető méret, kerek 100 cm az övék.

Amit természetesen mindenki maga HITELESÍT továbbra is. Ez 1 ilyen találkozó! hagyományosan és az is marad. Akinek ez furcsa, vagy "nem értem ezt hogyan" című gondolatai támadnak ezzel a "szabállyal" kapcsolatosan, hát azokat csak sajnáljuk, nem itt a helyük ! nem véletlenül meghívásos a STORI. A Soproni jó barátok Robi, Bálint a tőlük megszokott módon nagyon kitartó volt, de most a jó helyezésre kevés volt a megmért haluk, leakadásban & mellé állásban nekik is volt részük, csak úgy mint a társaság nagy részének. Csak nekünk pontosan 20 db volt horgon, amik húzták a botot a kezünkből. Ezeknek 90%-a süllő volt ! Már csak legyintettünk 1-1- lepattanóra.
Tibi és Laci most sem hazudtolta meg magát, kitartásban is jelesre vizsgáztak,, a 24 óra befejezése 21 óra előtt az utsó 10 percben sötétben fogták meg azt a halukat amivel az ezüstöt tapogathatják. Ez egy 53 as süllő volt a 4 db balinjuk mellé.Az első 3 helyezett csapatnak 255-295-345 cm kellett a dobogós fokokra. A többiek a 10 helyezésig 194-131-128-128-100-67-66 cm-t gyűjtöttek.
Az összes versenyzőnek, akik megvárták az eredményhirdetést Móri Pisti barátom a WEBFISHING CENTER honlap tulajdonosa és üzemeltetője mindenkinek mindenkorra 20% kedvezményt biztosít bármely általa forgalmazott termékre, ha beregisztrál egy az eredményhirdetésen megbeszélt, stílusos titkos jelszóval.Továbbá, mindenki, aki az eredményhirdetésen részt vett egy plusz ajándékcsomaggal "gazdagodik", melyet postán fog megkapni. Mindezen díjazás a győzteseknek biztosított kupa-érem és vásárlási utalványok felett felajánlott díjazás!!!

Köszönjük ezt az extra támogatást is.

Hogy mennyire sikerült jól a hagyományteremtő spartakiád? - mennyire volt jó a hangulata azoknak akik szerették is volna, h a különlegessége mellett különleges is legyen?- annyira hogy ősszel megpróbálunk még 1 ugyan ilyet belepasszírozni az évbe. Talán sikerül!

Hajrá Spinnnning-esek!

levi