4 megye rakós csata 2017
Írta: fishfarm - Dátum: Augusztus 31 2017 04:57:05
Nagyszerű csapatok, jó hangulat, szép fogások és hagyományok ápolása volt a fő csapás a hétvégén.

A 4 megy, Zala- Veszprém- Sopron- Vas képviseletében 6-6 fő fogott rakós botokat két 3x3,5 órás fordulóban. A fő hal hagyományosan a 30 hektáros verseny tavon a ponty, dévér és az amur volt.
Itt a nyári időszakban a kárászok nem jellemzőek, majd ősszel ismét megjelennek.

.
...részletek

Teljes hír
4 megye rakós csata 2017Nagyszerű csapatok, jó hangulat, szép fogások és hagyományok ápolása volt a fő csapás a hétvégén. A 4 megy, Zala- Veszprém- Sopron- Vas képviseletében 6-6 fő fogott rakós botokat két 3x3,5 órás fordulóban. A fő hal hagyományosan a 30 hektáros verseny tavon a ponty, dévér és az amur volt. Itt a nyári időszakban a kárászok nem jellemzőek, majd ősszel ismét megjelennek.A csapatkapitányok, Geri-Gazsi-Gyuszi-Levi, a közösen megbeszélt sorsolási metódus után jó pár pohárköszöntővel megnyitották a sokadik találkozót, kisorsoltuk a helyeket majd a bepakolás volt sorrenden.

Kellemesen nyúltak a gumi hamarosan a kezdés után, szép számban jelentkeztek a halak a horgokon. Jellemzően a 0,30-1 kg os dévérek és a 2-5 kilós pontyoké volt a főszerep, de 3-5 kilós amurok, illetve 5 feletti pontyok is keltettek riadalmat.Az első forduló, hagyományosan nagyon szorosra sikeredett, hisz 3 csapat is 3 ponton belül teljesített. Történetesen 29-31-32 pont, nekünk hazaiaknak volt 16. A kaja és némi ismételt italozás után nekilátott a társaság a második etapnak.Szép fogások adódtak délután is, ahol többen is 30 kiló sőt 40 kiló fölé tolták a limitet.
Összesítésben 62 pontja Sopronnak, 55-55 pontja Veszprémnek és 44 pontja Vasnak lett. A jobb súly alig 10 kiló különbséggel a Zalai csapatnak kedvezett. Így a második helyért járó kupát és érmeket ők vehették át.Az eredmény sokadlagos, jó volt, kellemes és csak így tovább együtt előre!

Hajrá mindenkinek, köszönet.

levi