Navigáció
· Főoldal
· Szálláshelyek
· Galéria
· Horgászegyesület
· Híreink
· Versenycsapat
· Képek a tóról..
· Partnereink
· Kapcsolatfelvétel
· Keresés

· Hír beküldése
· Kép beküldése
· Regisztráció
Akciónk folytatódik!

Gyűjts össze 5 db, békés halas azonos fajta napijegyet és hozd vissza.
A hatodik alkalommal megvendégelünk egy horgászatra.

További információ:
Tel:+36/20/3260-986
Versenyek
ZSB versenysorozat
ZSENNYÉN TESZTELVE
Cralusso

MEDER TÉRKÉP

Időjárás előrejelzés
Ti fogtátok
Untitled Document
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Hagyományos dunántúli Mozdonyvezetői feederbotos 2 fordulós verseny Zsennyén.
VersenyekIsmét hagyományosan 2011 tavaszán is megrendezésre került ez a rendkívül izgalmas és színvonalas amatőr feederes kupa.
A mozdonyvezetői baráti társaság idén is szép halak és egy kellemes nap eltöltése reményében megtisztelte a megye legnagyobb egyesületét a Fish farm egyesületet a baráti-munkatársi versenyük megrendezésével.
Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően sok dunántúli város masinisztái mérték össze tudásukat egy remek baráti pecán, 2x3 órás fordulóban.
A kora reggeli találkozó, gyors szabályismertetés, majd sorsolás után 9 órakor kezdődött meg a versengés. Természetesen, ahogy ez már lenni szokott, a tavalyi sikerek és kudarcok is előkerültek, amely jó ürügy volt egymás ugratására.
Ebben a tavaszi időpontban mindig lutri versenyt rendezni a halak kiszámíthatatlansága (ívás időszak) miatt, de a fő szervezővel Baranyai Zsoltival egyeztetve erre az időpontra esett a választás. Szerencsére az előző nap jött lehűlés jót tett és az ívó halak is visszaálltak a normál kerékvágásba.
A halfogás hamar megindult. A 27 mindenre elszánt szaki három 9 fős szektorban foglalt helyet. Ahogy telt az idő annál jobban látszott, hogy a szektorokban a 20 kilós fogás lesz csak elég a szektor elsőséghez. Az „ A” szektort ifj. Soós Jani nyerte 25310 grammal megelőzve Gombás Tamást a 22140 grammos fogásával.
A „B” szektorban a szektor egyeshez 27580 grammra volt szüksége Tóth Zolinak, Ötvös Attila előtt, aki 12530 grammal szerezte meg a szektor második helyét.
A „C” –ben is szorosan alakult a helyezés, mivel itt 10890-el Kovács Laci nyert az őt követő 10430 –s fogást produkáló Bertalan Szilárd előtt.
Mindenki fogott halat senki nem maradt hal nélkül.
Itt azért megjegyezném, hogy a társaság nagy része ennek az évi 2 versenynek (tavaszi-őszi) köszönhetően vásárolt 3 méteres u.n. verseny haltartót, vödröt, pontymatracot, feederbotot (amit az óta nagyon megszeretett) és egyéb versenyen előírt horgász eszközt.
Jó értelemben abszolút amatőr pecásokról szól ez a történet és mégis nagyon komolyan veszi mindenki ezt a versenyt, hiszen többek között az év további napjaiban a egyébként kollégákat ezekkel az eredményekkel lehet cukkolni. Ezt a délutáni fordulóban 1/2 órát szakadó eső is jól szemléltette, hiszen szinte senki sem menekült el a botja mellől attól függetlenül, hogy a fiúk finoman szólva is nem nagyon voltak felkészülve az ilyen égi csapásra. Az eső alatt is tovább görbültek a botok és szákolták a különböző fajtájú halakat. A két forduló alatt lett fogva szép számban balin, dévér-karika –jász-szilvaorrú – vörösszárnyú keszeg, ponty, amur, harcsa és kárász . A halak méretével sem volt gond, hiszen 5-8 kg közötti pontyot jócskán sikerült zsákmányolniuk a versenyzőknek. A kárászok is 1 kg feletti súlyban jelentkeztek a gondosan felcsalizott horgokon. A mezőny legnagyobb két halát Gombás Tamás fogta egy 7780 grammos ponty és egy 9210 grammos amur személyében.
A második forduló előtt a fő szervező a 2 gyermekes Baranyai Zsolti élete párja által főzött kiadós pörkölt lakatta jól a résztvevőket mindenki teljes megelégedésére.
Természetesen nem maradhatott el ezután a fröccs és a sör sem. Így azért mégis könnyebb a következő második forduló.
Ebben a fordulóban is nagy csatákban dőltek el a helyezések. Az „ A” –ban 23 kg nál mindösszesen 20 dkg döntött az szektor 1 ről. Ez Nagy Józsinak sikerült Tóth Zoli előtt.
A „B” ben a verseny egyik esélyese ült (Baranyai Zsolti) és hozta is az 1-est 17360 grammal, de a délelőtti fordulót pechesen fejezte be egy elengedett nagy ponty miatt, ami hiánya már nem volt elég a végső számlálásban a dobogó egyik fokára sem.
Itt id. Soós Jani lett a 2-es közel 15 kg-val. Jani komoly betegségéből felépülve most ragadott először botot. Szerencsére a pár hónapos kihagyás nem látszott meg a rutinos pecás mozdulatain. További gyors felépülést kívánunk neki!
A „C”-t Boros János nyerte magabiztosan 15200 grammal.
A versenyt fegyelmezett jó és precíz horgászattal megérdemelten 50420gr-l 3 ponttal TÓTH ZOLTÁN nyerte.
Az ezüstérmet és a vele járó serleget Gombás Tamás 5 ponttal és 31350 grammal vihette haza.
A dobogó harmadik foka 5 ponttal és 28760 grammal Nedvig Tivadaré lett, akit a versenyben végig támogatott kedves felesége.
Végezetül annyit hagy jegyezzek meg, hogy bár nagyon régen utaztam már vonaton, de aki most is használja eme közlekedési eszközt, a fiúk fegyelmezettségét, halak iránt szeretetét-tiszteletét látva, jó kezekben vannak, ha az Ő általuk vezetett vonatokon közlekednek.
Mindenkinek kellemes vidra, kormorán és szemétmentes horgászatot kívánok!
Találkozunk ősszel, addig is kellemes nyarat és jó felkészülést az őszi megmérettetésre, ami már csapatverseny lesz..
Köszönet a résztvevőknek, segítőknek, drukkolóknak, családtagoknak és szervezőknek a kellemes napért.

Fish farm she és Levi

Képek, eredmények...

Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
ENERGETIKAI FEJLESZTÉS A FISH FARM KFT. TELEPHELYÉNTÁBOROK
Horgász és Kaland TáborNYITVATARTÁS
NYITVA TARTÁS:

Kedd - Vasárnap
Hétfő szünnap
kivéve: Ünnep-, és Munkaszüneti nap

Nyári szezonban:
07.00 - 20.00 óráig

Okt.1-től–Május 1-ig:
07.00 – Napnyugtáig
(legkésőbb 20.00 óráig)

Éjszakai nyitva tartás:
(Májustól - Szeptember végéig)
Péntek – Szombat
20.00 – 06.00 óráigÉjszakai horgászat
Éjszakai horgászat a
téli nyitva tartás alatt!

...Részletek
KIEMELT PARTNEREINK