Navigáció
· Főoldal
· Szálláshelyek
· Galéria
· Horgászegyesület
· Híreink
· Versenycsapat
· Képek a tóról..
· Partnereink
· Kapcsolatfelvétel
· Keresés

· Hír beküldése
· Kép beküldése
· Regisztráció
Akciónk folytatódik!

Gyűjts össze 5 db, békés halas azonos fajta napijegyet és hozd vissza.
A hatodik alkalommal megvendégelünk egy horgászatra.

További információ:
Tel:+36/20/3260-986
Versenyek
ZSB versenysorozat
ZSENNYÉN TESZTELVE
Cralusso

MEDER TÉRKÉP

Időjárás előrejelzés
Ti fogtátok
Untitled Document
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Tavaszi 75 órás hagyományos baráti VIBEX-HÚS bojlis kupa
VersenyekTavaszi 75 órás hagyományos baráti VIBEX-HÚS kupa bojlis verseny került megrendezésre
Április 28-tól – május 1-ig . Hét elején még az időjósok remek kora nyári időt ígértek.
Ennek ellenére mind a 4 napon, naponta vagy hétszer eleredt az eső és kisütött a nap felváltva. Szerencsére a hőmérséklettel nem volt baj, inkább a folyamatosan változó irányú szél nehezítette meg a halak tartózkodási helyének a meghatározását.
Azok szerepeltek jól, akik ezekhez a folyamatosan változó időjárási körülményekhez a legjobban alkalmazkodtak a horgászatukkal. Kemény, „munkás” horgászatot tudtak le a 4-dik nap végére a csapatok.
A megemelkedett víznek köszönhetően átrendeződtek a helyek és a halak viselkedése is változott. Ráadásul ívás előtt volt közvetlenül a Ponty, ami a táplálkozását merőben befolyásolta.
A verseny kezdeti napján- ekkor még a légnyomás 1000 felett volt és a víz hőfoka is 18 c-t mutatott – az amuroké volt a főszerep. 11 db amurt sikerült mérlegelnie a csapatoknak melyek közül 14060grammos volt a legnagyobb (Rauner Tomi-Tatai István) és 5600 gr. volt a legkisebb.
Pontyban 8 kg-ig jutottak a fiúk. 4kg volt az alsó határ, az alatti hal érvénytelen volt.
A verseny végén az első 5 helyen végző csapat csapatonként 4-5q halat fogott, amiben a „méreten” aluli halak is bent vannak. Azaz nem unatkozott senki.
Folyamatosan volt mit tenni a csapatoknak és segítőiknek, akik teljes értékű tagjai voltak a 2 főből álló csapatoknak. Mindenben segíthettek, ami el is kelt ennyi db hal megfogása és ilyen hosszú verseny alatt.
Másnapra a légnyomás leesett 930-ra (meg is maradt a verseny végéig) és egy hideg jégeső is beköszönt a napi 6 zápor mellet.
Ez az amurok kapókedvét – táplálkozását szinte teljesen elvette és a hátralévő 3 napon mindösszesen még 5 db amurt mérlegeltek a csapatok. A víz felszín közelében úszkáltak a méter feletti példányok, de csak úszkáltak!
A pontyok kapókedvét szerencsére nem nagyon fogta meg ez a szeszélyes időjárás.
Persze sétagaloppra nem kell gondolni, hiszen voltak, akik nem bírtak a kispontyokkal (2-3,5kg), és a szép 1,5-2,5 kg-os kárászokkal. Nem bírták őket az etetésüktől távol tartani, ami nem tett jót a nagyhalfogásnak. Dévér és balin, sőt szürke harcsa is került horogra, amik természetesen nem számítottak bele a verseny értékelhető halai közé.
Az első nap után a tavalyi őszi ezüstérmesek, Filakovszki Gyuszi és Geley Andris páros vezetett közel 46 kg értékelhető súllyal. Szorosan a nyomukban a tavalyi 4-dik helyezettek Rauner Tomi és Tatai Pista 42 kg-al, majd közel 38 kg-al a tavalyi bronzérmesek Wágner Csabi és Karacsi Zoli. Az őszi bajnokok Zsöni és Geröly Titi – Palotás Józsi ill. Marton Tomi segítőkkel 27,5 kilóval álltak a 4-dik helyen.
Ekkor még Szigeti Tibi és Doncsecs Peti „csak az alsó régióban tanyázott.
Másnap a csapatok nagy része megduplázta vagy megtriplázta a fogott mérhető súlyát. Legalábbis azok, akik az első 5 helyen álltak. A végső győztesek Fila Gyuszi és G. Andris minden nap végig vezetve őrizte helyét és fogta szorgosan a mérhető és retúr halakat.
A Rauner – Tatai kettősnek az elkövetkező 3 napban nem sikerült mérhető halat fognia 1 ponty kivételével, ami jó eredmény eléréséhez nem lehetett elég, de szerencséjükre a legnagyobb amur díjat, amit az egyik szponzor a Vibex - Hús Kft. Kurusta Sanyi (tulajdonos) ajánlott fel. Ebben sokféle kolbász, szalámi és különböző húskészítmények voltak találhatóak. Csakúgy, mint a legnagyobb ponty díja is, amit nagy csatában Geröly Titi nyert meg egy a második napon fogott 11690grammos u.n. pluszos ponttyal Szigeti Tibi előtt, aki 11560 gr.-s pontyot terelt szákba a harmadik nap derekán. Jó étvágyat a finomságokhoz!
Sok minden megtörtént ezen a 4 napon, hiszen 2 csapatnak is tönkre ment az elektromos csónakmotorja, ezáltal kézi evezéssel kellett megoldaniuk a ki-be csónakázást . Sok szép hal szákolás előtt lefordult a horogról, de voltak horog kihajtó- eltörő, előke eltépő amurok és pontyok is. Ezek a malőrök természetesek bojlis versenyen, de a nagyon kellemetlen annak akivel ez megtörténik.
Szigeti Tibiék gőzerővel elkezdték fogni egy etetési változtatással a jó méretű 5-10 kg-os halakat. Ezzel folyamatosan hozták be és előzték meg az előttük lévőket.
Csupán a fáradhatatlan Wágner Csabiék és a F. Gyusziék tartották a lépést. A Zsöniék is fogták jól a sok – sok halat, de mindig egy kevéssel kevesebbet, mint a konkurenciák. Ez a hajrára az utolsó napra már olyan hátrány volt, hogy nehezen lett volna behozható főleg úgy, hogy a Csabiék és a Tibiék egymást űzték- üldözték folyamatosan. Ezzel nem hagyták levegőt venni a vezető Filakovszki csapatot.
A többi csapat is, akiknek már az igazán jó eredmény elérésére nem volt esélye is becsülettel végig küzdötték a versenyt, és az utolsó pillanatokban is még a halak megfogásával foglakoztak. Ennek köszönhetően a 75 óra lejárta után 1 perccel, a 2 évvel ezelőtti bajnokok (Kovács Gabi és Zugonics Krisztián) még fogtak egy 7 kg-os pontyot, ami természetesen nem volt érvényes, de ennek köszönhetően, hogy nem ért, maradtak 1 db mérlegelhető halnál, ami 4250 grammot nyomott. Mégis egy komoly díjat nyertek. Ezt a vigaszdíjat a Szombathelyi Szép Zoli ajánlotta fel, ami a két horgász kívánságának megfelelően, Zoli által elkészített kb. 10 kg bojliban testesül meg. A felajánló nagyon sikeres különböző bojlikat és pelleteket készít már jó ideje elsősorban vasi pecások részére és megelégedésére. Mindez mellett pedig remek pecás ő is. Köszönjük neki is a felajánlott díjat. A nyerteseknek meg sok sikert hozzá!
Szakos Sanyinak és Mészi Karcsinak sem úgy sikerült a verseny, mint ahogy eltervezték, de a Lantos csapat sem így gondolta a szereplését. Sokkal nagyobb a tudásuk a most megszerzett eredménynél, de mindenkinek nem sikerülhet az elsők között végezni.
Bozi Jani és Rohonci Kami sokat léptek előre az elmúlt 2 verseny óta és az előkelő 5-dik helyen tudtak végezni ebben a nagyon erős mezőnyben.
Héra Szabi és Czibók Ádám remélhetőleg sok tapasztalatot gyűjtött első komoly bojlis versenyén és ősszel már tapasztaltabban vetik bele magukat a halfogásba csak úgy, mint Márkus Daniék.
Juhász Misiék Tatáról most gyengébben szerepeltek mit ahogy tőlük megszokhattuk, de talán a helyválasztásuk sem sikerült megfelelően. A jó halaik meg valami folytán mindig lemaradtak. Persze a retúrok azok kijöttek. Hát ez így szokott lenne, ha már semmi nem jön össze. Ez a helyválasztás most a Pados Robiéknak sem sikerült megfelelően és ők is sok peches pillanatot éltek át pedig remek pecások, és már voltak 2 és 3-ak is.
A verseny utolsó pillanataiban is kérdéses volt a második és harmadik hely sorsa. Szinte percről - percre változott a helyzet a Wágner és Szigeti csapat között. Hol a Csabiék, és hol a Tibiék húztak ki egy – egy 6-8 kg-os pontyot. Eszeveszett tempóban fogták a halat, már-már veszélyesen a Fila párosra. Ők is szedték a halat, de nem ebben a tempóban. Viszont az utolsó napra sikerült annyi előnyt szerezniük, hogy még ha nem is sokkal, de kitartott a verseny végéig az előny. Így a vándorserleg is az övék lett. Ha még tart pár órát a verseny…… megjósolhatatlan a végeredmény a három csapat között!
Végül is a Szigeti Tibiéknek sikerült jobban egy hajszállal a hajrá úgy hogy a Csabiéknak volt még az utolsó pillanatokban egy retúr 3,6 kg-os hala, ami ha 40 dkg-al nagyobb, akkor ők az ezüstérmesek. Persze a Tibiéknek meg lefordult egy 10 kg feletti pontyuk szákolás előtt pár órával a verseny végét jelző dudaszó előtt. A sportban nincs” ha” és így a Wágner csapat lett a bronzérem tulajdonosa az őszi bronz után ismét mindösszesen 1,8 kg -al lemaradva.
Remek hajrá volt és nemes küzdelem!!

Mindenkinek gratulálunk és sok kellemes hasonlóan eltöltött, kormoránban, vidrában és szemétben mentes napot kívánunk!
Gratulálunk az eredményekhez és a kitartáshoz. Köszönet a halakkal való kíméletes bánásmódért!

Találkozunk őszi megmérettetésen.
Levi és a fish farm csapata
Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
ENERGETIKAI FEJLESZTÉS A FISH FARM KFT. TELEPHELYÉNTÁBOROK
Horgász és Kaland TáborNYITVATARTÁS
NYITVA TARTÁS:

Kedd - Vasárnap
Hétfő szünnap
kivéve: Ünnep-, és Munkaszüneti nap

Nyári szezonban:
07.00 - 20.00 óráig

Okt.1-től–Május 1-ig:
07.00 – Napnyugtáig
(legkésőbb 20.00 óráig)

Éjszakai nyitva tartás:
(Májustól - Szeptember végéig)
Péntek – Szombat
20.00 – 06.00 óráigÉjszakai horgászat
Éjszakai horgászat a
téli nyitva tartás alatt!

...Részletek
KIEMELT PARTNEREINK