Navigáció
· Főoldal
· Szálláshelyek
· Galéria
· Horgászegyesület
· Híreink
· Versenycsapat
· Képek a tóról..
· Partnereink
· Kapcsolatfelvétel
· Keresés

· Hír beküldése
· Kép beküldése
· Regisztráció
Akciónk folytatódik!

Gyűjts össze 5 db, békés halas azonos fajta napijegyet és hozd vissza.
A hatodik alkalommal megvendégelünk egy horgászatra.

További információ:
Tel:+36/20/3260-986
Versenyek
ZSB versenysorozat

MEDER TÉRKÉP

Időjárás előrejelzés
Ti fogtátok
Partnereink

Untitled Document
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Tavaszi 75 órás hagyományos baráti VIBEX-HÚS bojlis kupa
VersenyekTavaszi 75 órás hagyományos baráti VIBEX-HÚS kupa bojlis verseny került megrendezésre
Április 28-tól – május 1-ig . Hét elején még az időjósok remek kora nyári időt ígértek.
Ennek ellenére mind a 4 napon, naponta vagy hétszer eleredt az eső és kisütött a nap felváltva. Szerencsére a hőmérséklettel nem volt baj, inkább a folyamatosan változó irányú szél nehezítette meg a halak tartózkodási helyének a meghatározását.
Azok szerepeltek jól, akik ezekhez a folyamatosan változó időjárási körülményekhez a legjobban alkalmazkodtak a horgászatukkal. Kemény, „munkás” horgászatot tudtak le a 4-dik nap végére a csapatok.
A megemelkedett víznek köszönhetően átrendeződtek a helyek és a halak viselkedése is változott. Ráadásul ívás előtt volt közvetlenül a Ponty, ami a táplálkozását merőben befolyásolta.
A verseny kezdeti napján- ekkor még a légnyomás 1000 felett volt és a víz hőfoka is 18 c-t mutatott – az amuroké volt a főszerep. 11 db amurt sikerült mérlegelnie a csapatoknak melyek közül 14060grammos volt a legnagyobb (Rauner Tomi-Tatai István) és 5600 gr. volt a legkisebb.
Pontyban 8 kg-ig jutottak a fiúk. 4kg volt az alsó határ, az alatti hal érvénytelen volt.
A verseny végén az első 5 helyen végző csapat csapatonként 4-5q halat fogott, amiben a „méreten” aluli halak is bent vannak. Azaz nem unatkozott senki.
Folyamatosan volt mit tenni a csapatoknak és segítőiknek, akik teljes értékű tagjai voltak a 2 főből álló csapatoknak. Mindenben segíthettek, ami el is kelt ennyi db hal megfogása és ilyen hosszú verseny alatt.
Másnapra a légnyomás leesett 930-ra (meg is maradt a verseny végéig) és egy hideg jégeső is beköszönt a napi 6 zápor mellet.
Ez az amurok kapókedvét – táplálkozását szinte teljesen elvette és a hátralévő 3 napon mindösszesen még 5 db amurt mérlegeltek a csapatok. A víz felszín közelében úszkáltak a méter feletti példányok, de csak úszkáltak!
A pontyok kapókedvét szerencsére nem nagyon fogta meg ez a szeszélyes időjárás.
Persze sétagaloppra nem kell gondolni, hiszen voltak, akik nem bírtak a kispontyokkal (2-3,5kg), és a szép 1,5-2,5 kg-os kárászokkal. Nem bírták őket az etetésüktől távol tartani, ami nem tett jót a nagyhalfogásnak. Dévér és balin, sőt szürke harcsa is került horogra, amik természetesen nem számítottak bele a verseny értékelhető halai közé.
Az első nap után a tavalyi őszi ezüstérmesek, Filakovszki Gyuszi és Geley Andris páros vezetett közel 46 kg értékelhető súllyal. Szorosan a nyomukban a tavalyi 4-dik helyezettek Rauner Tomi és Tatai Pista 42 kg-al, majd közel 38 kg-al a tavalyi bronzérmesek Wágner Csabi és Karacsi Zoli. Az őszi bajnokok Zsöni és Geröly Titi – Palotás Józsi ill. Marton Tomi segítőkkel 27,5 kilóval álltak a 4-dik helyen.
Ekkor még Szigeti Tibi és Doncsecs Peti „csak az alsó régióban tanyázott.
Másnap a csapatok nagy része megduplázta vagy megtriplázta a fogott mérhető súlyát. Legalábbis azok, akik az első 5 helyen álltak. A végső győztesek Fila Gyuszi és G. Andris minden nap végig vezetve őrizte helyét és fogta szorgosan a mérhető és retúr halakat.
A Rauner – Tatai kettősnek az elkövetkező 3 napban nem sikerült mérhető halat fognia 1 ponty kivételével, ami jó eredmény eléréséhez nem lehetett elég, de szerencséjükre a legnagyobb amur díjat, amit az egyik szponzor a Vibex - Hús Kft. Kurusta Sanyi (tulajdonos) ajánlott fel. Ebben sokféle kolbász, szalámi és különböző húskészítmények voltak találhatóak. Csakúgy, mint a legnagyobb ponty díja is, amit nagy csatában Geröly Titi nyert meg egy a második napon fogott 11690grammos u.n. pluszos ponttyal Szigeti Tibi előtt, aki 11560 gr.-s pontyot terelt szákba a harmadik nap derekán. Jó étvágyat a finomságokhoz!
Sok minden megtörtént ezen a 4 napon, hiszen 2 csapatnak is tönkre ment az elektromos csónakmotorja, ezáltal kézi evezéssel kellett megoldaniuk a ki-be csónakázást . Sok szép hal szákolás előtt lefordult a horogról, de voltak horog kihajtó- eltörő, előke eltépő amurok és pontyok is. Ezek a malőrök természetesek bojlis versenyen, de a nagyon kellemetlen annak akivel ez megtörténik.
Szigeti Tibiék gőzerővel elkezdték fogni egy etetési változtatással a jó méretű 5-10 kg-os halakat. Ezzel folyamatosan hozták be és előzték meg az előttük lévőket.
Csupán a fáradhatatlan Wágner Csabiék és a F. Gyusziék tartották a lépést. A Zsöniék is fogták jól a sok – sok halat, de mindig egy kevéssel kevesebbet, mint a konkurenciák. Ez a hajrára az utolsó napra már olyan hátrány volt, hogy nehezen lett volna behozható főleg úgy, hogy a Csabiék és a Tibiék egymást űzték- üldözték folyamatosan. Ezzel nem hagyták levegőt venni a vezető Filakovszki csapatot.
A többi csapat is, akiknek már az igazán jó eredmény elérésére nem volt esélye is becsülettel végig küzdötték a versenyt, és az utolsó pillanatokban is még a halak megfogásával foglakoztak. Ennek köszönhetően a 75 óra lejárta után 1 perccel, a 2 évvel ezelőtti bajnokok (Kovács Gabi és Zugonics Krisztián) még fogtak egy 7 kg-os pontyot, ami természetesen nem volt érvényes, de ennek köszönhetően, hogy nem ért, maradtak 1 db mérlegelhető halnál, ami 4250 grammot nyomott. Mégis egy komoly díjat nyertek. Ezt a vigaszdíjat a Szombathelyi Szép Zoli ajánlotta fel, ami a két horgász kívánságának megfelelően, Zoli által elkészített kb. 10 kg bojliban testesül meg. A felajánló nagyon sikeres különböző bojlikat és pelleteket készít már jó ideje elsősorban vasi pecások részére és megelégedésére. Mindez mellett pedig remek pecás ő is. Köszönjük neki is a felajánlott díjat. A nyerteseknek meg sok sikert hozzá!
Szakos Sanyinak és Mészi Karcsinak sem úgy sikerült a verseny, mint ahogy eltervezték, de a Lantos csapat sem így gondolta a szereplését. Sokkal nagyobb a tudásuk a most megszerzett eredménynél, de mindenkinek nem sikerülhet az elsők között végezni.
Bozi Jani és Rohonci Kami sokat léptek előre az elmúlt 2 verseny óta és az előkelő 5-dik helyen tudtak végezni ebben a nagyon erős mezőnyben.
Héra Szabi és Czibók Ádám remélhetőleg sok tapasztalatot gyűjtött első komoly bojlis versenyén és ősszel már tapasztaltabban vetik bele magukat a halfogásba csak úgy, mint Márkus Daniék.
Juhász Misiék Tatáról most gyengébben szerepeltek mit ahogy tőlük megszokhattuk, de talán a helyválasztásuk sem sikerült megfelelően. A jó halaik meg valami folytán mindig lemaradtak. Persze a retúrok azok kijöttek. Hát ez így szokott lenne, ha már semmi nem jön össze. Ez a helyválasztás most a Pados Robiéknak sem sikerült megfelelően és ők is sok peches pillanatot éltek át pedig remek pecások, és már voltak 2 és 3-ak is.
A verseny utolsó pillanataiban is kérdéses volt a második és harmadik hely sorsa. Szinte percről - percre változott a helyzet a Wágner és Szigeti csapat között. Hol a Csabiék, és hol a Tibiék húztak ki egy – egy 6-8 kg-os pontyot. Eszeveszett tempóban fogták a halat, már-már veszélyesen a Fila párosra. Ők is szedték a halat, de nem ebben a tempóban. Viszont az utolsó napra sikerült annyi előnyt szerezniük, hogy még ha nem is sokkal, de kitartott a verseny végéig az előny. Így a vándorserleg is az övék lett. Ha még tart pár órát a verseny…… megjósolhatatlan a végeredmény a három csapat között!
Végül is a Szigeti Tibiéknek sikerült jobban egy hajszállal a hajrá úgy hogy a Csabiéknak volt még az utolsó pillanatokban egy retúr 3,6 kg-os hala, ami ha 40 dkg-al nagyobb, akkor ők az ezüstérmesek. Persze a Tibiéknek meg lefordult egy 10 kg feletti pontyuk szákolás előtt pár órával a verseny végét jelző dudaszó előtt. A sportban nincs” ha” és így a Wágner csapat lett a bronzérem tulajdonosa az őszi bronz után ismét mindösszesen 1,8 kg -al lemaradva.
Remek hajrá volt és nemes küzdelem!!

Mindenkinek gratulálunk és sok kellemes hasonlóan eltöltött, kormoránban, vidrában és szemétben mentes napot kívánunk!
Gratulálunk az eredményekhez és a kitartáshoz. Köszönet a halakkal való kíméletes bánásmódért!

Találkozunk őszi megmérettetésen.
Levi és a fish farm csapata
Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
ENERGETIKAI FEJLESZTÉS A FISH FARM KFT. TELEPHELYÉNTÁBOROK
Horgász és Kaland TáborNYITVATARTÁS
NYITVA TARTÁS:

Nyári szezonban:
06.00 - 20.00 óráig

Okt.1-től–Május 1-ig:

07.00 – Napnyugtáig
(legkésőbb 20.00 óráig)

Január 1-től - Március 31-ig :

HÉTFŐ SZÜNNAP

Éjszakai nyitva tartás:

(Májustól - Szeptember végéig)
Péntek – Szombat
20.00 – 06.00 óráigÉjszakai horgászat
Éjszakai horgászat a
téli nyitva tartás alatt!

...Részletek
Partnereink