Navigáció
· Főoldal
· Horgászegyesület
· Híreink
· Versenycsapat
· Képek a tóról..
· Partnereink
· Képgaléria
· Szálláshelyek
· Kapcsolatfelvétel
· Keresés

· Hír beküldése
· Kép beküldése
· Regisztráció
· Vendégházak
· Galéria
Akciónk folytatódik!

Gyűjts össze 5 db, békés halas azonos fajta napijegyet és hozd vissza.
A hatodik alkalommal megvendégelünk egy horgászatra.

További információ:
Tel:+36/20/3260-986
ZSB versenysorozat
RÉSZLETEK...

MEDER TÉRKÉP

Időjárás előrejelzés
Ti fogtátok

**
**


**
**
**


**
Partnereink

Untitled Document Untitled Document
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Végy egy egyszerű pecát !
Ezt nem a botra és a hozzá tartozó kellékekre kell érteni, hanem az előkészületekre - a felszerelésre - az etető anyagra, elékészítésére és még sok másra.

Így tavasszal a siker és egy nagyon kellemes és eredményes peca záloga, keress egy olyan tavat amiben garantáltan van hal. Van visszajelzés hogy jól csinálod amit csinálsz. Én most a Zsennyei kis tavat (1 ha) választottam erre a célra, hisz hétvégén indul a verseny szezon egy rakós pecával és tréningnek is jó lesz ez a fél napi kikapcsolódás így egyszerűre fogva. Bár még a fűzfák rügyei csak olyan helyen meredeznek ahol szél árnyék van és a nap is bővelkedik sugaraival, de a halak már érzik a tavaszt, érzik VÉGE A TÉLNEK ! Hisz napközben 20 fok van.
Ezt érdemes kihasználni, kár otthon ülni,,,pecázni kell. Nincs versenyzői konkurencia a parton, a hal adott, így felesleges kihúzni a botot teljes hosszban. Bőségesen elég erre az alig több mint konyhai pecára 10 méter. Ilyen hosszúságú strapabíró rakós botokat a Garbolino kínálatából már 30-60.000 ért is be tudunk szerezni. Amik konyhai pecára teljesen megfelelnek és ideálisak. Ebben a hosszban könnyűek, erősek és a kezdő rakósbotozó horgász ügyetlenségeit is ki tudják küszöbölni, törés nélkül. A rálépést az kihagytam a probléma körből, azt csak az acél bírja nem a karbon.
Erre a napra a Daiwa G20-G50 es botjaimat fogtam be. Rendkívül sokoldalú bot, bármilyen hosszban használható, hisz minden taghoz, már az 5 ik után minitoldók hada áll rendelkezésre, h ne a festetlen tagokat markolásszuk ha rövidebb hosszban kell vagy szeretnénk nyomulni. A két bot között gyakorlatilag csak a festés a különbség ami nyári melegekben nagy előnyt jelent a G-50 irányában. Sokkal kevésbé melegedik fel a tűző napon ezzel az ezüst dukkóval.Először a 8 as változat, majd a 20 as lett amik mind feketék, igen ám de Angliában nem jellemző a 30 feletti tartós hőmérséklet, pláne nem a 40. Így nekik jó a fekete festésű bot, no de itt ? Szinte égési sérülést lehet kapni tőle nyáron a tűző napon.

De kezdjük azzal ahogy neki érdemes állni egy ilyen egyszerű pecának:

- Ennyi etetőt fogok elhasználni ma ! Lantos mix 0,5 kiló- durván 2 kis doboz kukorica  &  40 szem csonti. Ez kb 450 ft. 
Tehát nem igaz amiket a filmeken és újságokban lehet látni, hogy mindenféle mix, adalék, rostálás, szagosító spriccelés, likvid, meg vertikális és horizontális, fütyülő, cincogó és lebegő... meg a franc se tudja még mi és a vége 15.000 ft egy pecának. A francokat !  Igen, ez versenykörülmények között teljesen más, de így !- minek ? - felesleges, ne tegyétek, inkább pecázzatok sokat és akkor ezek nem kell a kémia, menni fog ez tapasztalatból is. Gyakorolni kell, a vízparton eltöltött idő egyenesen arányos a fogássokkal általában. Fenékmérés, bekészülés egy olcsó rövidebb (11,5 méterig) rakósbot egy olcsóbb akár jó állapotú láda és pontosan ennyiben ki is merül a hókuszpók.

Szóval bekevertem ezt a "csodát" és állni hagytam egy kicsit, szívja a vizet az anyag. Ilyenkor kora tavasszal szigorúan tilos a sárga és nagy szemű etető anyag a könyvek, szaklapok szerint. Nos én kifejezetten azt vettem elő. Rikító sárga és nagy szemcsére őrölt Lantos Jani barétom már vagy 1 éves régi kajáját gyurmáztam. Higgyétek el nem számít ! A rostálást is nagyon módszeresen megcsináltam, jó csomósan hagytam szándékosan, mert így is ugyan olyan jó.
Közeben összeraktam a halfogó eszközeimet, a ládikómat amire leteszem a seggem.
Ennek a vízszintes beállítása fontos, hisz ezen kuporgok a következő 2-3 órában. Száknyél és szákfej, hisz hátha szákolnom is kell erre a rikító kajára. Szerelék az precíz,, annak jónak kell lenni. Itt az egyik ami nagyon lényeges. Úszó méret, antenna fajtája (milyen anyagú, üveg?
műanyag ? vastagabb műanyag ?, cső ?), zsinór vastagság, ólmozás , horog méret és súlya. Ezen múlik a siker legalább 70 % -a.
Ehhez a vízmélységhez(3 méter) én az 1 grammos vékony antennájú és grafit szárú piros úszómat tartottam ideálisnak a vélelmezhetően nyerő csali választást figyelembe véve. A vékony műanyag antenna bírja a nagyobb csalikat, nem süllyed be az 1 szem kukoricától sem ha jól súlyozzuk. Az üveg antennás változat nem erre való, ott a kisebb csalik jöhetnek számításban, pl a csonti-pinki. De most nem nagyon szeretnék a nyüvekkel pecázni ahogy a csali tartó doboz is mutatja a mennyiségét.
Így néz ki az összeállított rajthely, egyszerűen nagyszerű.
Ezt már szeretem, mert itt az idő etetni.ide a  2 gombóc kaja és 1 kupak kukorica. Slussz, már csak kukoricát fog kapni a tréning alatt. A kupakos etetés a koncentrál csali felkínálás miatt kell.
Mindehhez kellett 20 perc előkészület, nem kell megijedni, hogy órákig tart. Fenéket,,, először nyilván tovább, de ha már jó párszor gyakoroltuk akkor a gyakorlat teszi a mestert, erre elég lesz 20 perc is összesen. Ja a görgőt kihagytam, persze az dobjuk úgy fel, hogy a rakósunk utolsó 1,5 tagja lógjon túl rajta. Így van meg a megfelelő balansz amikor vonjuk és toljuk majd mint a hegedű vonóját.
Mehet a peca.
Sokáig nem kellett várni a halakra, Már az első perceben 1 bodri, a másodikban egy kárász és a többiek.  Kb 10 perc telt el és 1 pikkelyes potyka is jelentkezett. Több ponty nem volt, illetve nem tudtam megfogni, mert olyan mennyiségben rám állt az egyéb hal, hogy.... Nem egészen 3 óra peca alatt kb 35 kiló.
Úgy látszik a halak nem tudták, hogy csomós az etetőm, ráadásul ebben a tiszta vízben rikító sárga. Mint ahogy azt is kihagyták a suliban, horgot ne egyék meg mert bökni fog. Sikerült fognom compót, pontyot, bodrit, kárász, vöröset, dévért, karikát.
Sok sikert !

hajrá

levi


TÁBOROK
Horgász és Kaland TáborNYITVATARTÁS
NYITVA TARTÁS:

Nyári szezonban:
06.00 - 20.00 óráig

Okt.1-től–Május 1-ig:

07.00 – Napnyugtáig
(legkésőbb 20.00 óráig)

Január 1-től - Március 31-ig :

HÉTFŐ SZÜNNAP

Éjszakai nyitva tartás:

(Májustól - Szeptember végéig)
Péntek – Szombat
20.00 – 06.00 óráigÉjszakai horgászat
Éjszakai horgászat a
téli nyitva tartás alatt!

...Részletek
Partnereink