Navigáció
· Főoldal
· Horgászegyesület
· Híreink
· Versenycsapat
· Képek a tóról..
· Partnereink
· Képgaléria
· Szálláshelyek
· Kapcsolatfelvétel
· Keresés

· Hír beküldése
· Kép beküldése
· Regisztráció
· Vendégházak
· Galéria
Akciónk folytatódik!

Gyűjts össze 5 db, békés halas azonos fajta napijegyet és hozd vissza.
A hatodik alkalommal megvendégelünk egy horgászatra.

További információ:
Tel:+36/20/3260-986
ZSB versenysorozat
RÉSZLETEK...

MEDER TÉRKÉP

Időjárás előrejelzés
Ti fogtátok

**
**


**
**
**


**
Partnereink

Untitled Document Untitled Document
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
4 Évszakos Walterland-Maros-Vibex bojlis túra

4 Évszakos Walterland-Maros-Vibex bojlis túraSokan szeretnek horgászni, de akik ezt az egy hetet "végignyomták" ...........azok csak igazán.Nem emlékezem olyan bojlis hétre ami csak hasonló is lett volna mint ez az április végi csörte, már ami az időjárást illeti. Előzményekben minden úgy volt mint ahogyan ez normálisan lenni szokott, jégolvadás után a tavasz zálogaként egyre erősebbnek érezhető napsugarak felélesztik a természetet téli álmából.
Elkezdődik a vizek hőmérséklet emelkedése 2-4 fokról és ezzel párhuzamosan jönnek az ívások.


Most is túl volt már a 15 fokra felmelegedő vízben a bodorka, a dévér, a süllő csuka a kötelezőn, a természet által a halakra kirótt tennivalón. A kárászokat épp ívás előtti pillanatokban érte a HIBERNÁCIÓS sokk ami európán végigsöpört 3 "ajándék " nap formájában. A 100 km es éjjel nappal megállás nélkül tomboló széllel érkező keleti zimankó helyenként az országba 0,5-1m es, síkterepekre 5-30 cm es havat hozott, éjszakai mínuszokkal, nappali max 2 fokokkal.
Ettől a "csodától" aki csak tehette mindenki menekült valami olyan helyre ahol átvészelhető volt valamennyire. A halak ezt a számukra kikerülhetetlent, kénytelenek átvészelni vizeink szélcsendesebb, akadósabb, gyökeresebb részein. Ennek köszönhetően 3 nap alatt 15 ről 6 fokra hűlt-forgatta a szél vissza a vizet, a találkozót megelőző napokban. Mondani sem kell ,ez mit okozott a halak kapókedvében, majd rájött egy 24 fok körüli két nap és ismét, bár szolidabb formában a csörte 3 napján ismét hideg 2 napos eső, úgy 40 es széllel. Az utsó 2-3 napra hajnali faggyal és totál őszi köddel beköszöntött ismét a tavasz 20-24 fokokkal kellemes meleg fuvallattal.

Na ezen körülmények között valahogy a társaságnak rá kellett szedni a halakat, h táplálkozzanak. Felvegyék a bojlit, csináljanak úgy mint ha mi sem történt volna, minden rendben lenne.A 7 kilós 6 db-os minimum limit határ szinte sosem senkinek, semelyik csapatnak sem okozott gondot, legfeljebb nem az első 2-3 napban sikerült azt be-feltölteni. Most a harmadik napra ez 2 csapatnak sikerült és másik 4 nek volt 5 db mérhető hala.

Az "apró" pontyok (2-6 kilósak) is csak az etetés környezetében tartózkodtak, de iszonyatosan nehezen akartak táplálkozni. Ezt a hibernációs sokkot próbálták kiheverni, nem a kajálással voltak többnyire elfoglalva. Hal mozgás is alig-alig volt érzékelhető a Zsennyei tavon. Kint a parton ezt a 4 "évszakra" sikeredett hetet sem volt könnyű lereagálni.
Nagyon kellemetlen volt többnyire ez a szélsőséges időjárás ami tiszteletét tette. Sajnos az sem volt ritka,hogy egész éjjel egyáltalán nem, vagy csak 1-1 kisméretű halat lehetett elejteni. Ennek ellenére a hangulat a szokásos volt a fiúk jóvoltából, volt most is a jókedven és barátságon kívül közös főzés-sütés, bor-sör-pálinka, hülyéskedés-kikapcsolódás és persze bőr fotel szőnyeggel. Ebből nem is egy, hanem kettő. A Fish Farmos négyes, úgy gondolta még otthonosabbá teszik a kisorsolt helyüket és a fenyves nyújtotta szélvédett helyet lakberendező segítségével otthoni bútorokkal berendezik. Ha meg "vendégségbe " mentek valamelyik szomszédhoz, akkor vitték magukkal. Mondhatni agyhalott gondolat, de hát .... nem lehet mit
csinyáni.

A találkozó több mint felét beáldozták a "telelésükre-nyaralásukra" és nem a pecával voltak elfoglalva, amikor meg igen akkor már most késő volt, nem tudták a többieket behozni.Karcsiék S-Carp csapata, most is rengeteget "dolgozott" a megoldáson, tőlük megszokott módon fáradhatatlanul keresték a megoldást annak a pár nagy-boljis halnak a kapásra bírására ami esetleg hajlandó volt eszegetni. Az utolsó előtti napra sikerült beiratkozniuk 2 db tíz kilót alulról súroló pikkelyessel. Egészen addig csak kicsik és azok is kevés egyedszámban voltak a horgaikon. Ők a csata, mindig egyik nagy esélyesei, amit ahogy csinálnak azt profin teszik, természetesen a pihenés és kikapcsolódás mellett. Nem görcsösen, de beleállva a jó
szereplésbe.


Szabi-Ádám, most is nagyot hajráztak a találkozó közepén, csak úgy mint Robiék Petivel a tó alfelén szép halakat fogtak, érett horgászatot mutattak be,,, A banda had és ital táposa Jani és a már mindig esélyes Kovács Zoli csapata bármelyik pillanatban elő tudnak húzni valamit ami meglepi a társaságot.
Ez most is így volt Zoliék magabiztosan hozták Lacival a bronz érmet, amit immáron zsinórban másodszor az örökös szereplők a tatai fiúk iiiii-bereltek. Talán ez a duó fogott összességében a legtöbb halat, nekik sikerült a legtöbbet hozzátenni a körülbelül 1300 kilós összfogáshoz, amit általában 1 csapat szokott megfogni egymaga.

A lányos csapat Anita-Szilvi-Gergő-Dani, jól kezdtek egy majdnem 12 -sel, de utána nagy szünet következett, már ami a jó halat illeti. Ezt a zord időt itt végignyomni sátorban a csajoknak, le a kalappal előttük. Ha épp nem esett , ment a sütögetés iszogatás a vegyes csapatnál. Frappáns volt az egész miliő ahogy ezt megoldották.Petiék csapata Tibivel és Zsoltival, nagyon jó repülő rajtot vettek, hisz 1,5 nap után már 4 db 10+ haluk volt bekarcolva a nevük mellé. Majd következett mint sokaknak a tanácstalan időszak vagy 5 napig amikor 7 feletti halat alig-alig ejtettek el.
Paliék szájából a vándorserleget Bolfán Tomi-Zsolti énekelte ki elég tisztességesen, hisz teljesen megérdemelten 72 kiló közeli (6 legnagyobb halból) össz fogással toronymagasan vitték a prímet. 1 hal kivételével mind 12-13 kiló között került feljegyzésre. Teljesen megérdemelten nyerték a csörtét és ezzel a családi duó Pali & Zoli, nem tudta sorozatban harmadszor begyűjteni azt a győzelmet ami a vándorserleg végleges haza polcra való felhelyezéséhez kellett volna. Na kérem, ha ezt nem hagyják, akkor ez van, majd legközelebb talán.....

Az ANAKONDA team, a két Misi, remek összeszedett és tudatos pecával szépen beírta magát a Zsennyei történelem könyvbe, nem sok híja volt, h az első zsennyei csatán valamilyen érmet vihessen haza. Nem maradtak díj nélkül hisz, a legnagyobb hal trófea (a Gabó horgászbolt felajánlása) és egy remekbe szabott parasztsonka az övék lett Kurusta Sanyi barátunk cége a VIBEX-HÚS felajánlásából a 16.270 grammos bőrös segítségével.
Jó kedvből itt sem volt híján a társaság, köszönjük nekik is a hozzállást.A sörös csapat Norbi-Attis- Tibcsi és Gabi most ebben a zord időben a pálinkával is barátságot kötött, de a sörözés sem maradt el. Jól szerepeltek ők is, a finis nem sikerült úgy ahogy szerették volna, vagy inkább a leakadt jó hal kellett volna. Taktikus összeszedett a peca az övék. A győztesek a WALTERLAND WEB áruház extra kínálatából válogathatnak kedvükre illetve a VIBEX hús termékeit kapták.
Rendkívül kellemetlen volt az időjárás, kiszámíthatatlan a halak
kapókedve, de a hangulat a társaság a szokásos !

Jó ebbe bele tartozni.....1.Bolfán Tomi-Káncz Zsolti 71.820 gr

2.Juhász Misi-Kertész Laci 56.990 gr


3.Kovács Zoli-Takács Laci 55.680gr
Legközelebb a FOX-HO-HO kupán találkozunk !
Hajrá !


TÁBOROK
Horgász és Kaland TáborNYITVATARTÁS
NYITVA TARTÁS:

Nyári szezonban:
06.00 - 20.00 óráig

Okt.1-től–Május 1-ig:

07.00 – Napnyugtáig
(legkésőbb 20.00 óráig)

Január 1-től - Március 31-ig :

HÉTFŐ SZÜNNAP

Éjszakai nyitva tartás:

(Májustól - Szeptember végéig)
Péntek – Szombat
20.00 – 06.00 óráigÉjszakai horgászat
Éjszakai horgászat a
téli nyitva tartás alatt!

...Részletek
Partnereink