Navigáció
· Főoldal
· Horgászegyesület
· Híreink
· Versenycsapat
· Képek a tóról..
· Partnereink
· Képgaléria
· Szálláshelyek
· Kapcsolatfelvétel
· Keresés

· Hír beküldése
· Kép beküldése
· Regisztráció
· Vendégházak
· Galéria
Akciónk folytatódik!

Gyűjts össze 5 db, békés halas azonos fajta napijegyet és hozd vissza.
A hatodik alkalommal megvendégelünk egy horgászatra.

További információ:
Tel:+36/20/3260-986
ZSB versenysorozat
RÉSZLETEK...

MEDER TÉRKÉP

Időjárás előrejelzés
Ti fogtátok

**
**


**
**
**


**
Partnereink

Untitled Document Untitled Document
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
VAS  MEGYEI  CSAPAT  BAJNOKSÁG  2017

VAS  MEGYEI  CSAPAT  BAJNOKSÁG  2017


Nem tudom pontosan, de,,, több mint 40 éve zajlik a megye legnagyobb versenye a Vas Megyei Csapat Bajnokság.

2017 május végi időpont lett kijelölve a 2 napos rendezvénynek. Gondolván erre remek és kellemes meleg fogadja majd a versenyzőket a megyei egyesületek csapatait. Na, ebből semmi sem lett, mondhatni szívtunk rendesen, mint az a torkos borz. A szél szombaton nem volt erősebb mint 60, vasárnap 80 kilométer. A parton alig lehetett megállni, minden röpült amerre jónak látta. Amit fel tudott kapni a szél azt vitte. Beszélgetni a szomszéddal az lehetetlen volt normálisan, örültél, ha a saját dolgaid nem törtek, nem kerültek szanaszét, nem szakadt és sorolhatnám. Nyugodt szívvel mondható, a körülmények embernek nem valóak voltak, pláne nem horgászni. Ha meg hozzátesszük, hogy a verseny igazi jó megoldása a rakós bot volt akkor el lehet képzelni ebben a szélben a rakósbottal való hadonászást. Nézzük a pozitívumokat! —félig üres és félig tele pohár esete. Én az utóbbit választanám:

Sok év után először ismét nagy létszámú volt a részvétel! Indultak azok a Szombathelyi egyesületek is akik oszlopos tagjai a Vasi Szövetségnek, Pannónia, Spartacus és természetesen az Elektromos is. Kár hogy a Savaria nem indított csapatot most sem, pedig sok jó pecás van a soraikban. Talán jövőre!

Ezen felül a vidékiek a Büki, Csepregi, Körmendi és természetesen mi is a Kőszeg.

7 csapat, 7 egyesület VÉGRE! A hangulat ebben a szar időben is remek, a szervezés a megszokott,,, azaz kiváló.

Puskás Norbi a szövetségi elnök saját maga bonyolítja, persze segítséggel a versenyt, mérlegel, technikait tart, eredményt hirdet és figyel a csapatkapitányok segítségével a minél korrektebb sorsolásra, helyek kijelölésére. Nem lehetett most sem hibát találni a szervezésben, többet nem nagyon lehet megtenni a jó és színvonalas versenyért.

Az időjárás, az- azt….inkább hagyjuk és a víz partja ami vízügyi feladat,,katasztrofális és balesetveszélyes állapotban van. Talán az is rendben lesz jövőre.

Minden versenyző, csapatvezető, szervező, bonyolító, mérlegelő hozzáállása, a horgászsport mint eszme erősítése, a verseny szakszerű bonyolítása mind – mind a HORGÁSZSPORT-ot erősítette ezen a hétvégén. Akik ebben a két napban végignyomták kisebb nagyobb sikerekkel ezt a 2 napot,,,,,ezt át kellett élni, ott kellett lenni. Azok tudják! Ismét egy nagy család. Jó és remek volt. Megérte, bárhogy is volt.

Előzmények:

A dobogó fokaira reálisan 4 -5 csapatnak volt esélye, persze bármi megtörténhet, de nem történt most sem. A tavalyi bajnok az Elektromos mindent megtett a sikerért. Hallomásból tudtuk, széthorgászva a pályát hétről hétre készültek a megmérettetésre. Így kell felkészülni!

Pluszban meg hétköznap ahogy ráértek. Remek csapatot raktak most is össze. Itt megemlítve, h majdnem ugyan ezzel a csapattal törték meg a 15 éves veretlenségi sorozatunkat 2 éve. Ha győztek volna idén is, akkor először hódították volna el a vándorserleget véglegesen…ha győztek volna.

Náluk jobban senki nem ismeri a vizet, nem horgászik ennyit itt senki sem. Mondhatni horgászatilag az ő vizük. A felvezető előző heti versenyen, az Abért kupán is természetesen segítőkkel kiegészülve a teljes csapat indult és remekül is szerepeltek! Mi tagadás, érzik ezt a vizet és jó pecások. Név szerint nem is emelnék ki senkit sem mert jó pecásokká és képzettekké váltak.

Elfoglaltságaim miatt a felvezető versenybe csak háttérből sikerült betekintenem idén is, de felnőttek a srácok, jól horgásznak. Akik őket meg szeretnék verni, kellőképpen fel kell rá készülniük, hogy egyáltalán esély legyen a győzelemre. Jó ezt látni!  - idén elindulnak a Klubcsapatok országos bajnokságán is, nagyon sok sikert kívánunk nekik innen is!!

A többi, dobogóra esélyes csapat nem igazán tréningezgetett, onnan is csak 1-2 fő tudta bevállalni a hétköznapi tréninget, gondolom idő hiányában. A felvezető versenyt tekintették elsősorban fő tréningnek.Nálunk is hasonló volt a helyzet sajnos, mint már 2 éve. Egyszerűen nem tudjuk összehozni azt az időt tréningezni, ami nagyon kellene az erős mezőnyben a sikerhez. Fél – fél csapattal csütörtökön és pénteken sikerült némi benyomást szereznünk a vízről.

Ekkor látszott, a hétvégét megelőző verseny eredményei a múlté, nem valószínű, hogy meg fogja a versenyen induló társág ismételni a fogásokat. Mindkét tréningnapon kellemetlen erős déli szél fújt, amit kellően beporoztak a tó déli oldalát körbeölelő szántóföldön dolgozó mezőgazdasági gépek.

A déli szél sehol nem ideális halfogásra, itt sem volt az. Versenyre meg tudtuk, mindez meg fog fordulni és északról jön viharos szél, csak hogy jó legyen. Amitől teljesen más lesz megint minden.  Pénteki tréning után ment a gondolkozás mi legyen?  70% ban választ kaptunk a hiányzó láncszemekre, a taktikánkra, szerelékeinkre, etetésre, de a maradék 30% ban csak rögtönözni tudtunk.
Kellet volna még legalább 2 nap tréning, de már nem volt. Péntek este döntöttük el az etetőanyag és élő anyag mennyiségi és mikénti felhasználását. Ez döntőnek bizonyult, mint később kiderüld.

A precíz technikai lebonyolítás után 2 óra felkészülés a suhogó szélben, már kellően mindenkit megtépázott az első napi 4 órás forduló előtt. A verseny első 1,5 órájában látszott, jó taktikát választottunk, szinte mindenhol vezettünk vagy második helyen álltunk szektorainkban.

Az idő további múlásával ezt nem mindenhol tudtuk megtartani sajnos, mert a többiek taktikus horgászata is kezdett beérni. Minden csapatban bőven akadtak a víz adottságait remekül kihasználó ügyes versenyzők. Ennek köszönhetően minden csapatban voltak kiemelkedő teljesítmények. Itt és most, csak úgy jól szerepelni nem lehetett!

Lefújás után hamar kiderült- rendkívül szoros lett az első napi sorrend. Beékelődtünk a dobogó ezüstös fokára 2 pont lemaradással, Tordai Gábor által vezetett Elektromos és 2 pont előnnyel a Répcementi egyesületek közé. A Répcementi egyesületben 2 magyar válogatott (Kovács testvérek, Dani és Hajni) és egy fiatal tehetség Nagy Peti is szerepelt. Peti nem is akár hogyan,,, egyedül a felnőtt mezőnyből mindkét napon szektor egyest tudott horgászni amivel az egyéni versenyt is teljesen megérdemelten megnyerte ezzel első ízben lett Megye Bajnok !! . Remekül horgászott már az Abért kupán is, amit csak fokozott a megyei csb-n.

Szorosan mögöttük még 1 ponttal a negyedik helyen fordult a Körmendi delegáció, nagyon jó és képzett horgászokat tudva soraikban, csak úgy, mint a Bük, akik még plusz 2 ponttal az ötödikek lettek az első nap után. 7 ponton belül 5 csapat! Bármi lehet szinte még másnap. Volt min agyalni mindenkinek, merre tovább vasárnap.

Megjött a vasárnap, remek széllel. Mondhatni friss volt, úgy 80 km-es. Tarajos hullámok, teljesen felkavarodott full zavaros víz, mintha csak a Rábát láttuk volna egy kiadós labanc eső után.

Egy picit változtatva a szombati horgászatunkon, sorsoltuk ki a helyeinket. A mai nap sem hozott számunkra még közepesnek sem mondható sorsolást, de valamivel jobb volt mint az első napi. Ez van, a fortuna dönti el. Kegyetlen volt ebben a szélben horgászni, sokan nem is tudták a rakósbotokat megtartani és inkább matchbotra váltottak, amik meglepetésre elég jól működtek ebben az időben.

Volt néhány bottörés is a szélnek köszönhetően, de semmi sem örök.

A fogások jócskán elmaradtak a várttól, de ez nem csoda ezekben a körülményekben. Jöttek a jó hírek, jól állunk minden szektorban. Elnökünk Goldman Tomi sokat segített az infók körbe”hordásában” ami hozzájárult a sikerhez. Kellett nagyon, hogy legyen valaki, aki ezt a hosszú pályát végigszaladja többször is ebben a „kellemes” időben, az infókkal.

Végre letelt a második 4 óra is és az üdítő duda megszólalt. Megmenekültünk a szél fogságából!

Mérlegelés lett a fő attrakció, mit mutat a digi mutató. 3 szektor mérlegelése után, behoztuk a lemaradásunkat, az utsó 2 szektorra marad a döntés. A Répcementi nagyon erős napot horgászva, látszott akár még nyerhet is, de a dobogót egészen biztosan megtartották. Kiélezett volt nagyon mindkét nap. Szerencsére a második napot mi nyertük 11 ponttal az előző napi 15 pontra, így 26 lett a vége nekünk a Kőszegnek. A második legjobb vasárnap a Répcementi lett 17, majd az Elektromos 18 és 19 el a Körmend. Ez is mutatja, mennyire erős a mezőny, milyen szoros és kiegyensúlyozott a megyei horgászversenyzés. Ez jó dolog és ha jövőre még pár egyesület becsatlakozik akkor egészen biztos még szorosabb lesz, mert maradtak még ki jó pecások ebből a rendezvényből. Reméljük jövőre itt lesznek.Az eredmény fontos természetesen minden versenyen, de azt kell mondanom itt most volt ennél fontosabb üzenete is a találkozónak. Újra egységes a megye, köszönhető a mai vezetésnek, akik felismerték merre van az előre és ebben jó partnereket találtak az egyesületekben, de ebben a 7ben mindenképpen. Reméljük a többiek is becsatlakoznak és magukénak érzik ezt a komoly hagyományokkal büszkélkedő Szövetségi rendezvényt, ami évenként egyszer kerül megrendezésre. Az elért eredmény másodlagos,,, itt kell lenni!Sikerült tizenhatodik alkalommal is elhódítanunk a vándorserleget, ami jó eső érzés. Ettől függetlenül a csapatunk nevében mindenkinek köszönjük a részvételt, a Pannóniának és a Spartacusnak is a tisztes helytállást, a többi csapatnak meg a későbbiekben a dobogó valamelyik foka lehet – kell, hogy a célja legyen. Nem mi tudunk a legtöbbet a vízről, de talán még másodiknak sem, de most a rutin elégnek bizonyult. A labda birtoklásunk csak 40% os volt, de a helyzeteinket jobban használtuk ki egy kicsit mint a többiek. Ez döntött 2017 ben!

 

Ki kell emelnem az egész csapatunkat, de elsősorban Incze Tomit, aki az egyéni mezőnyben is az abszolút második helyen végzett 3 ponttal. Csapatunk erejét mutatja, h a 28 fős egyéni mezőnyben mind a 4 felnőttünk az első 10 ben végzett, az ifink Krisztián meg 7 ből második lett 6 ponttal.

A többi csapatból kiemelkedett és csak gratulálni lehet nekik a fantasztikus szereplésükhöz:

Tordai Gabinak, Nagy Petinek, Kovács Petinek, Kovács Daninak, Kádi Szabinak!Talán jövőre még folytatjuk így 50 felett, felé.  1.  Fish Farm Zsennye – Kőszeg (Incze Tomi, Németh Krisztián, Horváth Balázs, Kondics Krisztián, Levi) 26 pont

       2. Elektromos 31 pont

  3.  


  4. Répcementi 34 pont

  5.  leviKépek:


TÁBOROK
Horgász és Kaland TáborNYITVATARTÁS
NYITVA TARTÁS:

Nyári szezonban:
06.00 - 20.00 óráig

Okt.1-től–Május 1-ig:

07.00 – Napnyugtáig
(legkésőbb 20.00 óráig)

Január 1-től - Március 31-ig :

HÉTFŐ SZÜNNAP

Éjszakai nyitva tartás:

(Májustól - Szeptember végéig)
Péntek – Szombat
20.00 – 06.00 óráigÉjszakai horgászat
Éjszakai horgászat a
téli nyitva tartás alatt!

...Részletek
Partnereink