2016 Zsennye Bajnoki Díjátadó
Írta: fishfarm - Dátum: Január 13 2017 21:05:00
A sikeres sorozat már negyedik éve került megrendezésre és zárult le 2016 késő ősz versenyeivel. Röviden tudni kell erről a sorozatról, hogy 2 finomszerelékes  kategóriában van kiírva, - Feeder és Úszó -.

Év elején előre lefektetett szabályok szerint kategóriánként 15-15 kiemelt verseny számított bele az értékelésbe, ahol minden versenyenként első 10 hely valamelyikén végzett versenyző pontot-pontokat kapott.
Természetesen az első helyezett a legtöbbet és a 10 dik helyen végző a leg kevesebbet, azaz 1 pontot. Ezen felül, bónusz 1 ponttal van jutalmazva, aki bármelyik 15-15 versenyen szektor első helyezést ér el.

Részletek

Teljes hír

2016 os Zsennye BajnokiA sikeres sorozat már negyedik éve került megrendezésre és zárult le 2016 késő ősz versenyeivel. Röviden tudni kell erről a sorozatról, hogy 2 finomszerelékes  kategóriában van kiírva, - Feeder és Úszó -. Év elején előre lefektetett szabályok szerint kategóriánként 15-15 kiemelt verseny számított bele az értékelésbe, ahol minden versenyenként első 10 hely valamelyikén végzett versenyző pontot-pontokat kapott. Természetesen az első helyezett a legtöbbet és a 10 dik helyen végző a leg kevesebbet, azaz 1 pontot. Ezen felül, bónusz 1 ponttal van jutalmazva, aki bármelyik 15-15 versenyen szektor első helyezést ér el.

Minden résztvevőnek lehetősége volt a leggyengébben sikerült 4 verseny eredményét "kidobni", így értelem szerűen a legjobb 11 találkozón elért eredményért kapott helyezési pont, ami összeadódott az adott év folyamán. Ez lett a versenyző végleges 2016 os ZSB pontja. Az idei év is nagy adok-kapok csatákkal tarkítva zajlottak. A versenyek megyéket és országhatárokat átszelő meghívásos pecák voltak.

Folyamatosan megtiszteltek minket Szlovák, Szlovén, Osztrák versenyző barátaink. Ennek megfelelően, nagyon nehéz bekerülni versenyről-versenyre a legjobb 10 - be azaz úgy nevezett ZSB (Zsennye Bajnoki) pontokkal gyarapodni. A Versenyeink szponzorai és egyben névadói egy része a szokásos év végi díjátadón is bő kézzel jutalmazták a legjobbakat a sorozat legjobb 3-3 helyezettjét. Értékes vásárlási utalványokat, ruhaneműket, kedvezményeket, éves horgászjegyeket, horgászeszközöket, etetőanyagokat, finom italokat ajándékoztak a legjobbjainknak.

A "bőkezű" szponzorok:

Gravitáció kft - minden termékéből 4 üzlete kínálatából, ami egy építkezéshez vagy felújításhoz kellhet korlátlan értékhatárig!  6 db 15% kedvezményt.

A Ritmo autósiskola bármilyen jogosítvány szerzés díjából 6db 20.000 ft-os kedvezményt. Az Erdei - Maros Mix, etetőanyagokat A Génius díjas magyar márka a Cralusso kimagasló minőségű horgászfelszereléseket. A szombathelyi HO-HO horgászbolt jó minőségű pólókat, a Lantos Mix etetőanyagok hadát. Az Aluflokk magyar márka horgászeszközöket, a Birkás Pálinka mi mást, mint finom párlatokat. Németh Bazsi versenyzőnk cége, a Bigi kft extra meleg zoknikat, a Zsennyei Horgásztó - 6 db 2017es éves napijegyet, és pezsgőt. A Dovit a legjobb etetőanyagaiból és aromáiból állított össze ajándékokat.

Ezen felül természetesen a dobogósok a Zsennyei Horgásztó jóvoltából kupákkal is "gazdagabbak" lettek. A két első helyezett véglegesen megkapta az ilyenkor hagyományos óriás serleget, ami közel 85 cm magas. A győztesek szobájuk polcán jól fog csillogni, méltán büszkék lehetnek rá..


A sorozat egyébként legnagyobb nyereménye az a dicsőség, amiért nagyon sokat kellett tenni, ehhez nem elég 1 évet jól horgászni, mert az nem lesz elég egy ilyen sorozatban jól szerepelni. Véletlenül, csak szerencsével ez nem megy. Nagyon sokat kell agyalni, foglalkozni a horgászattal, a vízzel, a víz sajátosságaival. Figyelni kell minden rezdülést, amit a halak hol így hol úgy reagálnak le, és akik ehhez a legjobban alkalmazkodnak,,, a győztesek között tudhatják magukat. Nincs könnyű dolga senkinek sem és ez a jövőben is így lesz. Meg kell küzdeni minden halért, minden apró sikerért, amiből jó fogások, jó eredmények, ZSB pontok majd jó helyezések lesznek. A cél minden indulónak a versenyenkénti első 10 be való bekerülés kell, hogy legyen, majd összesítésben a LEGJOBB 10 az össz. verseny alapján. Ezen belül meg a dobogó foka az szerencsére az indulók tudása miatt már egy fogalom. Hisz ezek versenyek, még akkor is, ha remek baráti és üzleti társaságok alakultak ki itt az évek alatt a Zsennyei Tó partján.

Hétvégenként mindenki egy kicsit a rohanó világunk felgyülemlett gőzét is próbálja leengedni. Idén verseny közben meg lett rendezve az első zsennyei szigetfesztivál a két napos Erdei – Maroson, amit épp születés napját Zsennyén versenykörülmények között széles barátai körével ünneplő keszthelyi Kurusta Sanyi barátunk "tartott meg ", úgy hogy közben jól is szerepeltek a 2 fős csapatával. Volt olyan is, aki Szolnokról azért utazott ide, hogy megtanuljon fára mászni a víz fölé, majd egy gyors úszó tanfolyamot vett a zsennyei, nyár végi habokban. Ezt a cselekedetet kis komcsi barátunk Töpszli, alias Kökény Józsi volt csapat versenyző társam adta elő, némi pezsgő kíséretével.
Nem telhetett el az év ismert emberek, barátok jelenléte, versenyzése nélkül sem, hisz itt volt idén ismét világbajnoki ezüstérmes - profi többszörös világbajnok bokszolónk Erdei Zsolt (Madár) A nemzet Jászai Mari díjas színészei - barátaink is megmérették magukat horgásztudásban szép számmal Zsennyén,,,,Magyarország fő "erdésze " Trokán Peti, elsősorban az üvegtigris rendőre Méhes Laci, a rendkívül jó humorú Straub Dezső.

Immár folyamatosan évről évre jó pár rendezvényünkön megméretteti magát a szakma, a peca szakma kiválóságai sokszoros magyar válogatottak:

Németh Bazsi világbajnoki ezüst. Novák Jani 3 világbajnoki érem tulajdonosa. Lantos Jani csapattársam, aki klub világbajnoki érmes és elnyűhetetlen a szakmában, legyen ez bármilyen fogásnem. Serman Laci EB érmes, akivel szintén évekig egy csapatban, a Trabucco-ban szurkáltuk a halakat.

Erdei Attila, aki névadó is a zsennyei versenyeken és megszámlálhatatlan világversenyen elért érmek tulajdonosa egyetlen egyéni feeder világbajnokunk, Magyarországon, úszós és feeder fogásnemben is már évről - évre egyszerre magyar válogatott kerettag!

Nagy Benő, aki egy jó magyar válogatottból szinte kihagyhatatlan, sok világversenyen elért éremmel a nyakában. Osztrák - Szlovák válogatottak a Szlovák feeder válogatott volt szövetségi kapitánya Vígh Józsi (bácsi), a bácsi a tiszteletnek szól! 
Magyar Szilárd világbajnok, klub világbajnoki ezüst, EB bronz, akinél nem is lehet megszámolni már hány világversenyen vett részt, ezen felül szövetségi kapitányként különböző korosztályokat segített a legmagasabb sikerek világ és Európa bajnoki érmek eléréséhez. Hány fiatal szerette meg általa a horgászatot, a kedvenc sportunkat a horgászversenyzést.

A Timár testvérek Dani és Szabolcs a Timár csapat tagja Nagy Andris, akik méhbe is jó pénzt kapnának érmeikért, ha súlyra is menne. Jelenlegi és már sokszoros szövetségi kapitányunk, akinek horgász tudása sem elhanyagolható Szénási Béla. Katus Gyuszit nem hiszem, hogy különösebben be kellene mutatni a horgászást szeretőknek, aki szintén világbajnok és még jó páran a peca sikeres világából ellátogatnak ide a vasi zugba, hogy összemérjék tudásukat, jól érezzék magukat az Alpok alján.
Jó érzés ilyen sikeres emberekkel horgászni, szót és nézeteket váltani, koccintgatni, hülyéskedni, tanulni tőlük. Ezt itt Zsennyén minden meghívott megteheti, ez nem egy utolsó dolog, értékelni kell. Ezeket az értékeket érdemes védeni, megőrizni és tovább vinni.                                        

A tó üzemeltetőinek továbbra is ez lesz a célja. Így a ZSB azaz a ZSENNYE BAJNOKSÁG 2017 ben is tovább folytatódik, némi átalakítással. Vélhetően a pontrendszer nem változik a ZSB-s versenyek darabszáma csökkenni fog, ezzel is még célzottabban szeretnénk kiemelni a pontszerző versenyeinket, szorosabb eredményi feltételeket teremteni.


A 2017 éves versenykiírás is alakul, telik, azaz fogynak az üres hétvégék. Idén is jó versenyévadnak nézünk majd elébe.

Egy kis statisztika a 2016 os győztesekről az első 10-10 helyezettről, melyet a horgásztó honlapján www.zsennyehorgaszto.hu  és a ZSB logó alatt a részletekre kattintva is követni lehet teljes részletességgel.

A feeder kategóriában az első 10 helyezett közel 42 tonna, az úszós kategóriában majdnem 35 tonna, azaz 77 tonna, 770 mázsa halat fogtunk mindösszesen 11 verseny alatt 10-10 en. Volt olyan verseny ahol az időjárási körülményeknek köszönhetően csak 10 kiló kellett, de olyan is volt ahol a 150 kiló sem volt elég 1-1 verseny győzelemhez. Mindenki döntse el ez sok vagy kevés. Feederben 93, úszósban 70 fő szerzett pontot vagy pontokat.

Az első 10-10 helyezettet itt a táblázatban láthatjátok. Némi magyarázat az úszós kategória táblázatához,,, én a díjazástól visszaléptem így mindenki 1 el előbbre került. A január 7 én a zsennyei bázison megtartott díjátadón szép számmal jelentek meg versenyzőink, koccintva az új versenyévre, jó hangulatban tartottuk meg az értékelést.
Sajnos úszós kategóriában a képről 2 díjazott versenyzőnk Kiss Robi (ezüst) és dr. Köppel Szili (bronz) hiányzik, mert külföldi munkavállalás és orvosi konferencia szólította el őket a díjak személyes átvételétől. Ettől még az eredményük előtt fejet kell hajtani, csak így tovább A győztes ebben a kategóriában Szigeti Szabi lett, aki először hódította el a legnagyobb trófeát itt Zsennyén. Sok fordulóban diadalmaskodott, nem talált legyőzőre szám szerint 17 ben, az össz fogott súlya 700 kiló felett!

A feeder kategória bronzosa is először állt fel a képzeletbelire, Szász Zoli nagyon eredményes versenyéven van túl, remek teljesítményt nyújtva. Az ezüst és a bronz között csupán súly döntött! Azonos pontszámmal, de rosszabb súllyal, 665 kilóval a tavalyi bajnok Binder Zoli szorult le a legfelső fokról. Tőle megszokott ez a remek teljesítmény, a végelszámolásnál nem volt szerencséje, de ezért, hogy ne is legyen, nagyon sokat tett az idei bajnok Németh Krisztián, aki először van dobogón és máris a tetején. A tehetséges sárvári fiatal tanítványunk egész évben imponáló fölénnyel nyerte a versenyeket ért el szép helyezéseket. 19 szektor elsőség az övé! (ennél csak az ezüstös Binder Zoli "csinált" többet 21!). 720 kiló halat ejtett el, amit le is tudtunk mérlegelni még mielőtt ismételten elnyelték volna őket a zsennyei hullámok.

Gratulálunk minden résztvevőnek, különösen a dobogósoknak, soha rosszabbat, hamarosan a 2017 es bajnokságban!
üdv

levi