Ahogy Miki-Doki azaz a győztes csapat látta :-) ezt az őrületet..
Írta: fishfarm - Dátum: November 06 2017 09:19:34
Zsennye Fishfarm 24 órás pergetőverseny.


Régi barátom, Móri Pisti meginvitált a versenyre. Örültem, hogy részt vehetek ezen a baráti találkozón.
Hallottam már meredek történeteket, ezért időben szerettem volna megérkezni a nulladik napra Méhes Richard barátommal és általános horgásztársammal, hogy megismerjem a többieket is.
Na, ez nem jött össze, pedig igyekeztünk. Akkora akadályokat kellett leküzdenünk a 60 kilométeres úton, hogy az embertelen. J
Indulás a terv szerint nulladik nap délután hat órakor. Minden előkészítve, a millió cucc bepakolva a Passatba. Hatkor felcsatlakozunk a trélerrel, amin a csónak pihent....

....Részletek

Teljes hír
Zsennye Fishfarm 24 órás pergetőverseny.
Régi barátom, Móri Pisti meginvitált a versenyre. Örültem, hogy részt vehetek ezen a baráti találkozón.
Hallottam már meredek történeteket, ezért időben szerettem volna megérkezni a nulladik napra Méhes Richard barátommal és általános horgásztársammal, hogy megismerjem a többieket is.
Na, ez nem jött össze, pedig igyekeztünk. Akkora akadályokat kellett leküzdenünk a 60 kilométeres úton, hogy az embertelen. J
Indulás a terv szerint nulladik nap délután hat órakor. Minden előkészítve, a millió cucc bepakolva a Passatba. Hatkor felcsatlakozunk a trélerrel, amin a csónak pihent. Ugye sötét van ilyenkor, a tréleren pedig a világítás csődöt mondott. Index működik, féklámpa működik, világítás nincs. Szerelés, biztosítékok, relék és egyebek ellenőrzése, majd eldöntjük, hogy megyünk tréler és saját csónak nélkül. Nem pakolunk át másik autóba, inkább bérelünk csónakot. Ekkor a világítás befuccsol a Passaton is. Nagyszerű… már este 8 óra van.

Átpakolunk a régi öszvérbe, az elnyűhetetlen Csoda Feliciába, na, ebben nincs elektronika. Soha nem rohad le, Kínába is el mernék indulni vele, persze a trélerrel lassú, mint a csiga, de nincs más választásunk. Móri barátom a telefont nem veszi fel. Persze vissza sem hív, így a cím hiányában megyünk a tóra emlékezetből. Persze egy másik tóra érkezünk, az udvarias kérdésre, hogy itt lesz-e a verseny? - rendőrséggel fegyegetés és egyéb szidalmazás a válasz. Tűrtük becsülettel, de őszintén szólva a lelkesedésünk - finoman szólva – kezdett alábbhagyni. Gondoltam,na menjünk haza… Jah! Este 10 óra van már. Amint a visszaútra beülnénk az autóba, végre megcsörren a telefon, WebPisti hív. Elmondja, mi a pontos cím, hova menjünk. Oké, újra útra kelünk.

Megérkezünk, most már a holnapi verseny helyszínére. (Nem is értem, ilyen fantasztikus vizet hogyan lehet mással összekeverni… Holdtalan éjszaka volt, talán bocsánatos bűn.)Láthatóan jól sikerült a nulladik nap.
A többi csapat előnye behozhatatlan, de igyekszünk. Rohanunk a pulthoz a nyugtatókért. J Jólesik. A társaság fantasztikus volt, közvetlen, barátságos, önzetlen emberekből állt, és mivel egy nyelvet beszélünk – a horgásznyelvet – rögtön megtaláltuk a közös hangot. Régi nagy fogások felelevenítése, tapasztalatcsere következett, mindez rendkívül oldott, vidám hangulatban, néhány koccintás közepette .. Bárcsak ez a nulladik nap ne indult volna ilyen szarul… Ha korábban érkeztünk volna,több időt tudtunk volna ebben a páratlan társaságban eltölteni, de ezt nem választhattuk meg.Hulla fáradtan a szállás felé vettük az irányt. A fakuckó meleg és barátságos volt, legszívesebben ideköltöznék, úgy éreztem.Szombat reggel a szokásos eligazítás után végre irány a víz. Az eredeti terv a csapat részéről (NagyMiki és a Doki) az volt, hogy egy állat nagyot pergetünk egy olyan vízen, ahol halandó ember csak versenyen való indulással horgászhat, más út nincs. A horgász szenvedély legyőzte a büfé vonzását, pedig finom ételekkel és italokkal álltak a vendégek rendelkezésére csaknem 24 órában! Mindegy, ez van,ilyen a horgászláz. A„sarokban”, a tó legtávolabbi, bozótos, ágas-bogas, szűk részén kezdtünk. Nem is eredménytelenül, ugyanis az első órában két kapitális melléállásunk volt kb 90-100 centis csukák kíséretében, persze nem vágott oda. (Melléállásnak hívják a helyiek, ha a hal csak kikíséri a csalit a csónakig vagy nagyon óvatosan a csali végét érinti meg, de értékelhető kapás nincs.)

.


Aztán megtört a jég, egy gyönyörű sünci berongyolt. FlatShad volt a sikeres csali, olyat odavert, hogy elhibázni sem lehetett. Sokat betliztem már ezzel a csalival, de most bejött. Gyors mérlegelés, fotózkodás és már vissza is nyerte szabadságát.A következő halunk egy termetes csuka volt,Yo-Zuri Cristal Minnow lett a veszte. Ez a műcsali lassan emelkedik, a megállított csali szinte lebeg a ragadozó előtt, ezzela melléállások kiküszöbölése volt a cél.Amint újra elindítottam egy ilyen megállítás-lebegés kombinációt követően, azonnal odavágott. Hamar a hálóba segítettük. Itt látszott, hogy mekkora jelentősége van, hogy összeszokott páros ült a csónakban. Majdnem minden halnál az első felszínre emelésnél sikerült szákolni! Mire a halak ráeszméltek, hogy nagy a baj, már a hálóban vagy a csónakban voltak. Így az esetlegesen a fárasztás közben jelentkező lemaradásokat igyekeztünk kiküszöbölni.

Ebédszünet következett. A kötelező két órás pihenő után azonnal kimentünk a vízre.
Most a mélyebb gödröket céloztuk meg. Bizony nehéz szívvel hagytuk ott a kezdéskor jónak mutatkozó sekélyebb pályát, de több versenyzőpáros is ott próbált szerencsét, így a tó középső területén horgonyoztunk le. Rá is találtunk néhány ragadozóra, szépen ettek is! Szép sorban, 50-60cm közötti példányok jöttek. Sajnos sokkal több lemaradásunk volt, mint amire számítottunk, pedig a horgoknál és a motyónál nem volt hiba, ezt fel kell dolgozni, minden kapást nem lehet megfogni. Jobbára Keitec és Balzer minow csalikat kínáltunk fel a nagyobb méretekből, különböző színben.A verseny hátralévő részében (tehát szombat délután kettő és vasárnap reggel kilenc között) már nem volt kötelező szünet, tehát mindenki kitartására, erejére, tűrőképességére volt bízva, mennyi pihenőt iktat be. Ahogy a többi csapatot elnéztük, bizony mindenkit kemény fából faragtak! A hajnali néhány órát kivéve gyakorlatilag majdnem mindenki igyekezett minél több időt a vízen tölteni. Mi egy vacsi és kicsi szieszta után elindultunk újra a vízre.

A felszíni rablásokat kerestük, de akkora kuss volt, mintha egy darab hal sem lenne a tóban. Kapás kb. fél háromig nulla, reménytelen vállalkozásnak bizonyult akárcsak egy halat is kapásra bírni, így hát erőnket a reggeli fényváltásra tartalékolva irány az ágy, gondoltuk. Hajnalban indultunk újra a vízre, éppen pitymallott, a csípős hideg ellenére gyönyörű időben, de kapás semmi. A horgásztársak szépen szedték a halat,itt is ott is dolgoztak a merítőszákok, készültek a fényképek. Mire mi is megtaláltuk a halat, már nem sok volt a versenyből. Egyet mégis sikerült kipiszkálni.
Volt egy haresz akasztásom is, a csónak előtt kapta el a csalit, majd azonnal átrohant a két horgonykötél között, pár méter rohanás után lemaradt. Legjobban az utolsó 10 perc tetszett nekem: körbeálltunk egy gödröt, Székely Imi, Levi, mi és még egy csapat, 7-8 kapás egymás után szinte mindenki akasztott halat, kivenni viszont nem sikerült senkinek abban a pár percben Még az utolsó bedobásommal is akasztottam egy süncit, izgalmas volt nagyon. J

A verseny, ami inkább baráti összejövetel, nagyon tetszett! Nem azért mert a mi csapatunk nyert (persze tagadhatatlan volt az öröm), hanem azért, mert végre olyan emberek között és olyan vízen horgászhattunk, amit szavakkal leírni nem nagyon lehet. Biztosan állítom, hogy minden pergetőhorgász álma egy ilyen vízen horgászni, gyönyörű, tiszta környezetben kapitális halakat akasztani. De azért megpróbálok pár jelzőt ideakasztani. Elképesztő, barátságos, szomjas, zseniális, vidám, pótolhatatlan, nélkülözhetetlen, kívánatos, halban gazdag, üdítő, poénokban gazdag, családias, biztonságos, meleg, hideg, kihagyhatatlan! Ahányszor csak lehet, itt szeretnék lenni veletek!

Ezúton is köszönöm horgásztársaimnak, régi és új barátaimnak ismerőseimnek ezt a hétvégét, csodálatos volt.