9. Lódoki és Barátai Horgászverseny Zsennyén
Írta: fishfarm - Dátum: Június 17 2019 19:46:36
9. Lódoki és Barátai Horgászverseny Zsennyén


Ez évben már a kilencedik alkalommal 2019. június 13-án csütörtökön került megrendezésre a Fish Farm Sporthorgász Egyesület zsennyei taván a Lódoki és Barátai Horgászverseny.Az ígérkező nagy hőség ellenére az egy fordulós, öt órás versenyre 18-an neveztek be, bár többen munkahelyi elfoglaltságuk miatt nem tudtak idén eljönni. Komáromi Levente (Levi) korábbi magyar válogatott tag részvételével ismét megtisztelt bennünket és „bemutatót” tartott a pecázás tudományából.


.....részletek

Teljes hír
9. Lódoki és Barátai Horgászverseny Zsennyén


Ez évben már a kilencedik alkalommal 2019. június 13-án csütörtökön került megrendezésre a Fish Farm Sporthorgász Egyesület zsennyei taván a Lódoki és Barátai Horgászverseny.

Az ígérkező nagy hőség ellenére az egy fordulós, öt órás versenyre 18-an neveztek be, bár többen munkahelyi elfoglaltságuk miatt nem tudtak idén eljönni. Komáromi Levente (Levi) korábbi magyar válogatott tag részvételével ismét megtisztelt bennünket és „bemutatót” tartott a pecázás tudományából.A pályák kisorsolása a baráti versenyre való tekintettel irányított volt, így az első hat a büféhez közelebb álló helyeken Baranyai Zsolt (1), Dr. Héjj Attila (2), Dr. Abonyi Tamás (3.) , Dr. Bogdán János (4.), Kovács Ervin (5.) és Dr. Dobrotka László (6) foglalhattak helyet. A büfével szemközti déli oldalon tizenkét starthely került kisorsolásra. Zergi Dániel (7.) Kovács Károly (8.), Szőlős László (9), Dr. Lőrincz József (10.), Dr. Lorencz András (11.), Mihályi Gábor (12), Déri Máté (13), Komáromi Levente (14.), Dr.Tóth Ádám (15.), Polyák Szilveszter (16.), Varga László (17.), Hegedűs József (18.).

Már a verseny kezdete után hamarosan intenzíven kaptak a kíváló kondícióban és erőben lévő halak. A déli oldalon Levi már az első perctől kezdve nagy erővel horgászott és gondosan elkészített etetőanyagával maga elé húzta a halakat. Jól kiválasztott módszerével igyekezett folyamatosan a víz felszínéhez közel tartani az etetésén folyamatosan megjelenő halakat, ezért mellette Déri Máté nem rúghatott labdába. A sarokban a 18-as pályán Hegedűs József a fenéken horgászva kíválóan teljesített, a pálya középen horgászó Szőllős Lacival egyetemben. Mihály Gábor és Dr. Tóth Ádám nagyon szép eredményt értek el. Zergi Dani, Polyák Szilveszter és Varga Laci is hozták a formájukat.

A nyugati oldalon Dr. Dobrotka László szinte le sem ült már fogott egy kisebb pontyot. Baranyai Zsoltnak addig hala sem volt, amíg 13 éves fia Máté fia le nem ült a ládára. Dr. Abonyi Tamás egy szép 5360 grammos ponty fogásának, míg Dr. Bogdán János egy 4640 grammos szürkeharcsának örülhettek, Kovács Ervinnek is sikerült megfognia első zsennyei halát, egy 560 grammos kárászt
A jó hangulatú baráti horgászverseny utáni mérlegelésre délután két órakor került sor, összesen 176 kg halat fogtunk. A horgászházban Goldmann Tamás (Thomas) mesterszakács finom borjúlábszárból és sertéscsülökből főzött gulyása aratott idén is nagy sikert.Az ebédet követő eredmény hirdetésen az Aluflokk Kft. Ják, az Alphavet Kft. Székesfehérvár és a Veterinarius Kft. Szombathely részéről felajánlott díjakat vehették át a nyertesek és a résztvevők.

Helyezések: 1.) Komáromi Levente 48 600, 2.) Hegedűs József 35 480, 3.) Szőlős László 18 500, 4.) Baranyai Zsolt 16 020, 5.) Mihályi Gábor 13 900, 6.) Dr. Tóth Ádám 9000, 7.) Dr. Dobrotka László 8450, 8.) Zergi Dániel 6250, 9.) Dr. Abonyi Tamás 5360, 10.) Polyák Szilveszter 4860, 11.) Dr. Bogdán János 4640, 12.) Varga László 4640, 13.) Kovács Ervin 560 grammal. Sajnos ezúttal a 14-18. helyezetteknek: Déri Máténak, Dr. Héjj Attilának, Dr. Lorencz Andrásnak, Dr. Lőrincz Józsefnek és Dr. Kovács Károlynak nem sikerült halat fogniuk, igaz utóbbi benevezett versenyzőnk útközben történt szerencsés kimenetű közúti balesete miatt a verseny végéig nem érkezett meg.

Megköszönjük szponzoraink támogatását, valamint Dr. Sélley Erzsébet és Dr. Dobrotka Lászlóné finom süteményeit és Portschy Tamásnak a fotózásban nyújtott segítségét.


Dr. Dobrotka László