Navigáció
· Főoldal
· Szálláshelyek
· Galéria
· Horgászegyesület
· Híreink
· Versenycsapat
· Képek a tóról..
· Partnereink
· Kapcsolatfelvétel
· Keresés

· Hír beküldése
· Kép beküldése
· Regisztráció
Akciónk folytatódik!

Gyűjts össze 5 db, békés halas azonos fajta napijegyet és hozd vissza.
A hatodik alkalommal megvendégelünk egy horgászatra.

További információ:
Tel:+36/20/3260-986
Versenyek
ZSB versenysorozat
ZSENNYÉN TESZTELVE
Cralusso

MEDER TÉRKÉP

Időjárás előrejelzés
Ti fogtátok
Untitled Document
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
2019.01.01 es tradicionális halfogás - horgászat!
2019.01.01 es tradicionális halfogás - horgászat!Most már mondható így január 3-án, - az idei év első napján is halfogással indulhatott az évem ahogy már úgy huszon éve. dec. 31 -e, éjszakai főleg éjféli mindenféle durrogás után eljött a reggel, az évszakhoz képest remek idővel. Még tavaly megettem az anyós remek lencséjét, koccintás és haza. Gyerek az ágyba én meg már a reggelre gondolván, elővettem a fagyasztóból a csodacsalit a csirke májat.Reggel kiengedtem PINKI kutyámat a szélfogóból (nem akartam látni reggel idegrohamok közepette a sok felesleges durrogástól-robbogatástól meggyötörten ), megkímélve az éjszakai sokkhatásoktól.
Szél és csapadék 0, hőmérséklet erre a napra max.ban 10 fok! Én nem bánom a globális felmelegedést, a 4 évszak 2 évszakra való csökkenését, a mediterrán éghajlat felfelé (Észak irány) húzódását.
Nem szakértőként gondolom, majd az állat és növényvilág is alkalmazkodik hozzá, lesznek fajok, amik innen eltűnnek és lesznek, amik megjelennek. Ebben biztosan lesznek jók és rosszak is ahogy ez már lenni szokott! - én ennek a nyertese vagyok, nem szeretem a hideget, a havat, a telet és semmit, ami ezzel jár, nagyon örülök ha a tél rövidül, akár egyetlen nappal is! --- na de a peca.

10 kor indulás Szombathelyről egy nagyon jó gyerekkori barátommal „Kusztóval”, a legendás Lőrincz Laci „domolykó király” öccsével Ferivel. Annak idején amikor kis kölkök voltunk, úgy 12-15 évesek, többször vitt minket a Laci a Vörös patakra, Pinkára, Ablánc patakocskára, Répcére, Borzó patakra ,,,minden alkalommal olyan helyekre amikre gyerek fejjel lehetetlen lett volna eljutnunk.Beültünk akkor Laci népautójába a trabiba (később nekünk is ilyen lett) és már pöfögtünk is a helyszínekre. Persze az akkori halbőséget nem lehet a maival összehasonlítani, kár is lenne !- de olyan helyekre jutottunk el, ahol nem volt ritka a 1-2-3 kilós domi egyed és sokszor búcsút inthettünk a villantóinknak a krokodilpofájúak miatt. Talán a Lacinak 8 kiló körüli volt a csúcsa annak, amit megfogott a Pinkán a kacsafejűekből. Azért az nem volt semmi, de sok egyéb rekorddal rendelkezett.
Úgy ismerte a vizeket, a halak által lakott zugokat, h szinte mindig biztosra ment.
Sokan – sokat tanulhattunk tőle, sokat adott magából vasmegye horgászsportjának.
Olyan HOKÉVos villantókkal kezdtünk, amik 10 bedobásból 4x meg sem indultak, csak húztuk ki mint a darab vasat. Meg kellett tanulni azt is megindítani, h felkeltsük vele a ragadozók figyelmét. Majd kissé később már egyéb sportpályafutásom révén sokat utaztunk a Haladással Ausztriába, ahol a horgászboltok felszereltsége, kínálata csillagászati volt a kelet Európai országokéhoz képest.

Ennek megfelelően folyamatosan a pénzdíjas versenynyereményeimből gyűjtögettem be a RUBLEX és MEPPS körforgóimat, amikkel aztán arathattam.
Jó kis pecák voltak, de az idei évünk is remekül indult.Rábára vettük az irányt, tudva a vízállás is és a színe is remek, abszolút jó lehet a domik sikeres kergetésére. Meglepetésemre miután megérkeztünk a kiszemelt helyszínre, 2 csónakot is láttam messziről a vízen. Na gondoltuk, ők sem véletlenül vannak itt és egészen biztosan nem húshorgászok.Ahogy átöltöztünk pár perc alatt és ketté szedtük a mai napra szánt előre felszeletelt májat, már a botokat tologattuk ki a víz felé, méregettük a nagyjából 3 méter körülire saccolt vízmélységet.
Kusztó a lassan úsztatós én inkább a stabilan tartott máj csalit tartom a sikeresebbnek. Valljuk be, mindkettőnek van előnye és hátránya is.
Közben egy köszönést hallottunk a csónakból ahol egy jó haver pecázott. Buék,, majd mi újság ?,,, jöttél az év első halait megfogni ?- igen, vagy inkább szeretnénk! Megy?, Lehet fogni?

Nekem már rendben van az év első napja, úgy 1 órája vagyok és támolygóval 70 dkg is jutottam vagy 7 db nál tartok !- Ez remek, gratula. Kormorán?,,kevesebbet látok mint az elmúlt évben, hallom már tavaly is lehetett lőni, dúvaddá nyilvánították, csak a fészkelő helyén nem lehet írtani. Igen, sajna ott korlátozzák, pedig ott lehetne igazán hatékony és gyors ellene a védekezés igazán. Bízzunk a legjobbakban. Merre jobb itt a peca,- hát nem azon az oldalon ahol vagytok, ott laposabb és iszapos kissé.Mindegy mi nem tudunk mást csinálni, ezt az oldalt nyaggatjuk majd. „Csak „ pergetsz? -most igen, de nagyon lassan kell neki ezt is mozgatni, mert különben semmi. Érthető, hisz a víz nagyon hideg. Köszi, próbálkozunk, de már pecáztunk is 1-1 külön helyen.Eseménytelen volt az első 1 óránk, ami a halfogást illeti. Annál jobbakat beszélgettünk és remek volt az idő. Közben ismét bejött a képbe egy csónakos páros Frédiék. Buék és egyéb üdvözlés, ők sem hagyják ki az év első napi halát, halait. Csak hogy változatos legyen, ők feederrel csónakból támadtak. Mederben próbálkoztak, a széleket békén hagyták. Sokáig nem tétlenkedtek, úgy 100 méter távolságból (ahogy mi haladtunk lefelé a parton), hallottunk csobogást, ami a szákolásukból fakadt. Majd ezek ismétlődtek szorgosan.Egyszer csak nekünk is megtört a jég,,,ott ahol a parti sodrás átjött a mi oldalunkra. Nem véletlenül lépegettünk lefelé, mert hamar észre lehetett venni, valamiért a kissé sodró-áramló vizet részesíti most előnyben a domi a nyugodt vízhez képest. Mi ennek az oka télen ??- de ez van és alkalmazkodni kell hozzá, ha halat szeretnénk fogni. Kemény volt itt már a mederfenék és már véletlenül sem láttunk gázbuborékokat szét pukkanni, mint feljebb.

Egy ígéretes nagy tölgy (volt vagy 150-200 éves) alatt megjött az első, elseji halunk, domink ami 90 dkg lehetett. Egy újabb májdarab a nagy horogra és 3 perc, majd egy 50 dkg os szép hibátlan példány, ezúttal Kuszi horgán. A bozótosban nem tudtuk arrébb visszaengedni fotó után, kénytelenek voltunk ott ahol pecáztunk, aminek az lett az eredménye, h még egy fél kiló körüli bejelentkezett, majd semmi! Tovább kellett állnunk, muszáj volt, elűztük a halakat elölünk. Ezek mind megállított csalival jöttek, mozgóval semmi.

Szerencsére ott folytattuk a másik helyeken ahol itt befejeztük. Szépen fogtuk a halakat, befejezetlen kapásunk 2-3 db volt, de már vagy 2 is volt, amit úsztatva sikerült fognunk, a nem éppen finom szerelékekkel.Kusztónál TRABUCCO 5 méteres bolo, nálam régi SILSTAR 4,2 as Multiflesh teleszkópos bot, Trabucco citromsárga főzsinór 28 mm, ólmozás 3 db ólómból ami össz súlya mindössze 2 gramm, amiből a jelző egy 0,3 gr-os. Mindezt egy 3 grammos Cralusso nádantennás (1060 cikkszámú) úszó tartja, ami ily módon csak a nyakáig van besúlyozva. A teljes vastag nádantenna tövig kiáll, mely segítségével jól bukdácsoltatja a fenéken felkínált csalit és remekül jelzi a mohó domi kapást.

A horog előke Cralusso 25mm 30 cm hosszú, melyen egy 2435 ös cikkszámú vastag húsú Chinu Cralusso horog fityeg. Belátom, csúnya, de ez meg azért muszáj—így jó eséllyel nem veszi fel a kis 10-20 dkg os domika és a nagyobb fajtársak sem nyelik mélyre a finom falatot.
Ehhez persze a helyes ereszték beállítás is fontos, max 20 cm -t feküdhet a csalink fenéken. Különben előfordulhat, h későn eszmélünk és akkor gond lehet. Erre az eshetőségre is illik felkészülni egy hosszú és nyújtott pofájú speciális fogóval. Ezzel jól hozzáférhető és kíméletes marad a horog szabadítás mélyebbről is. Azért jobb ha ezt nem kell elővenni.Még világos volt amikor megfogtuk a 10 ik halunkat is, úgy össz súlyban 5 kiló körül voltunk.
Nagyon kényelmes, beszélgetős peca volt, sok régi pataki élményt elevenítettünk fel, amikor még Simson-motorokon jártunk.. Ahogy abbahagytuk a pecát, jöttek kifelé Frédiék is. Nekik vagy 10-13 kiló halat sikerült elejteniük, a képeken látható lesz. Elköszönés előtt egy kis hazai pogácsát kaptunk így a nap végére, baráti kézfogások közepette, így már a partról.
A kocsi felé vettük az irányt, ott meg szintén a csónakban B. Laci nyomta még. Szeva- szeva ! – mit fogsz? Feederrel 1 keszeg, meg domik. Pergetve, meg kis süllő jött + valószínűleg egy jobb harcsa rámolt be az ágak közé a műcsalimmal. Nem voltam elég ügyes, remélem kijön a pofájából a csalim valahol!Pár kiló hal itt is beesett a feederen amíg a Frédiék ide nem hozták mellém a halaikat fotózni, mert itt remekül besütött a nap, majd itt engedték vissza őket. Köszi jól vagyok mert azóta ne bírom megfogni a cincálós kapásaimat. Szétszedi, kiszívja a csonti, pinkit, de üres a bevágásom. Biztosan kispaduc. Igen lehetséges, --tegyél fel kisebb horgot, azzal meglesz. Nem, nem, nem akarom bántani, ami nem tudja megenni a 12 es horgot, azzal nem találkozunk ma személyesen. Amíg levetkőztünk, bepakoltunk, megakadt feederen is egy normálisabb domi. Ne erre vártam, én is befejeztem, jól kezdtem az évemet.
Meg már a kis karikás versenyszákból egy fotó után mentek is vissza a pikkelyesek.
2 perc múlva már a parton váltottunk pár szót egy 2019 es kézfogás után.

Kellemes nap volt nagyon és sikeres is. Meg is beszéltük, ha az idő engedi, még a héten egy kevésbé halas helyre ezzel a módszerrel betámadunk!

Mindenkinek csak hasonló jó évkezdést kívánunk.

hajrá!
levi


ENERGETIKAI FEJLESZTÉS A FISH FARM KFT. TELEPHELYÉNTÁBOROK
Horgász és Kaland TáborNYITVATARTÁS
NYITVA TARTÁS:

Kedd - Vasárnap
Hétfő szünnap
kivéve: Ünnep-, és Munkaszüneti nap

Nyári szezonban:
07.00 - 20.00 óráig

Okt.1-től–Május 1-ig:
07.00 – Napnyugtáig
(legkésőbb 20.00 óráig)

Éjszakai nyitva tartás:
(Májustól - Szeptember végéig)
Péntek – Szombat
20.00 – 06.00 óráigÉjszakai horgászat
Éjszakai horgászat a
téli nyitva tartás alatt!

...Részletek
KIEMELT PARTNEREINK