Navigáció
· Főoldal
· Horgászegyesület
· Híreink
· Versenycsapat
· Képek a tóról..
· Partnereink
· Képgaléria
· Szálláshelyek
· Kapcsolatfelvétel
· Keresés

· Hír beküldése
· Kép beküldése
· Regisztráció
· Vendégházak
· Galéria
Akciónk folytatódik!

Gyűjts össze 5 db, békés halas azonos fajta napijegyet és hozd vissza.
A hatodik alkalommal megvendégelünk egy horgászatra.

További információ:
Tel:+36/20/3260-986
ZSB versenysorozat
RÉSZLETEK...

MEDER TÉRKÉP

Időjárás előrejelzés
Ti fogtátok

**
**


**
**
**


**
Partnereink

Untitled Document Untitled Document
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
5. Lódoki és Barátai Jubileumi Horgászverseny Zsennyén
5. Lódoki és Barátai Jubileumi Horgászverseny Zsennyén


Öt éve 2011. június elsején Tünde napon került megrendezésre a Fish-Farm Sporthorgász Egyesület Zsennyei taván az első horgászversenyünk "Tünde napi Lódoki Horgászverseny" néven. Célunk az volt, hogy a horgászatot szerető kollégáink egy kellemes napot tölthessenek el együtt és kedvenc hobbijuk feledtesse a mindennapi állatorvosi munka okozta stresszt. A kezdeti sikereken felbuzdulva, versenyünket minden évben, így Tünde nap táján rendeztük meg "Lódoki és Barátai Horgászverseny" néven azért, hogy foglalkozásra való tekintet nélkül bátrabban jöjjenek horgász barátaink.

Így alakult ki a "törzsgárdánk", amelynek tagjai már szinte igénylik a verseny megszervezését és ma már egyre többen meghívják horgász barátaikat is amatőr versenyünkre. Idén már ketten érkeztek közép Európa (nekünk magyaroknak, a világ legszebb) tava mellől Balatongyörökről! Ez a kis kavicsbánya tó bár nem versenyezhet a Magyart Tenger adottságaival, de a tógazdának köszönhetően halban gazdag és a baráti vendégszeretetéről messze földön híres olyannyira, hogy rendszeresen vendégül látja feeder világbajnokunkat Erdei Attilát és más ismert verseny horgászokat. Az állatorvosok védőszentje Szent Eligius ez évben is kitett magárért! A hetek óta hideg, szeles, esős, barátságtalan időjárás elvonult a Kárpát medencéből, és melegebbre fordult az idő a csodálatos a Rábához közeli kis falu határában elterülő tónál.

2015. május 28-án kora reggel izgatott horgászok, lódokik és barátaik érkeztek a tó partján épített horgász tanyára, ahol először őrségi körte pálinkával köszöntöttük egymást, majd szponzorunk a Babati és Társa Kft. páros debrecenijével alapozó etetést tartottunk. Goldmann Tamás (Thomas) köszöntő szavai és a verseny szabályok ismertetését megelőzően 20-an neveztek be a tavaly közkívánatra 1 X 5 órás (idén már 2 db tetszés szerinti típusú horgászbottal történő) versenyünkre, ahol tetszés szerinti horgászmódszerrel, de kizárólag természetes csalival lehetett horgászni. A horgászhelyek kisorsolása után elfoglaltuk helyeinket és kipakoltuk a – pecázás rejtelmeit nem ismerők számára horrorisztikus mennyiségű – felszereléseket: horgászbotokat, bottartókat, merítő szákot, gyűrűs verseny haltartókat, pontymatracot, etetőanyaggal kevert vödröket és nem kis mennyiségű és fajtájú csalijainkat.

Az idei versenyt megnehezítette, hogy a tó vízszintje a tavalyi hatalmas és kitartó esőzéseknek köszönhetően úgy megemelkedett, hogy a partján lévő fák vízbe kerültek és a tó körül több tonna kavicsból új, magasabban fekvő utat kellett építenie a tógazdának. Emiatt a megakasztott és fárasztott halak az utolsó pár méteren a régi kövezés felett könnyen beszakadhatnak.

Dr. Sélley Erzsébet (Erzsike) fő állatorvos asszony finom pogácsát, Dr. Dobrotka Lászlóné (Zsuzsa) sajtos rudat sütöttek. Sajnos Dr. Héjj Attila kiváló sportember kollégánk gerinc műtét utáni lábadozása miatt sem ő, sem felesége (ápolója) Dr. Héjj Attiláné (Jutka) nem tudott idén eljönni. A verseny ideje alatt a tó melletti pogácsa kínálás eleinte háziasszonyok hiányában akadozott. A hiányosságra Szandi doktor fogorvos barátunk hívta fel a figyelmet. Hiányzott neki a kényeztetés! Dr. Horváth Ádám ifjú kollégánk nagyon sportszerűen többször is elhagyva szolgálati helyét (verseny standját) elvállalta el a kínálást. A ki nem osztott fair-play díj őt illeti!

A korábbi éveknél csendesebb verseny utolsó percei az idén is nagyon izgalmasak voltak. Zergi doktor az utolsó pillanatban a nád szélén megakasztott egy akkora halat, hogy percekig kétséges volt melyik húzza ki, vagy be a másikat. Végül a zsinór elszakadt így csak találgathatunk milyen és mekkora volt a hal. Minden esetre nagy kő esett le Lorencz doktor szívéről, mert senki nem fogott nála nagyobb halat.

Ezen a versenyen sokkal nehezebben lehetett kapásra bírni a halakat, mint a korábbi években. Ez valószínűleg az előző hét hideg időjárása miatt a lehűlt víznek volt köszönhető. A versenyt lefújását követő mérlegelés alapján az alábbi eredmények születtek:

Az első helyet Sánta József (7350 gr.), második helyet Déri Máté (7220 gr.), 3 helyet Hegedűs József (7140 gr.) , míg a legnagyobb halat fogónak járó különdíjat a 4. helyen 6710 gr-al végzett Dr. Lorencz András szerezték meg.

További eredmények:
5. hely: Dr. Zergi Zoltán 5630 gr.,6. hely: Varga Dávid 3060 gr, 7. hely: Sárközi Krisztián, 8.hely: Baranyai Zsolt 1990 gr., 9. hely: Dr. Horváth András 1350 gr., 10. hely: Varga László 1190 gr.,11. hely: Dr. Dobrotka László 810 gr., 12. hely: Dr. Abonyi Tamás 550 gr., 13. hely: Dr. Sikos László 530 gr., 14. hely: Kovács Károly 490 gr., 15.hely: Dr. Szandi Tamás 270 gr.,míg a 16.hely: Dudás Péter, Kovács Ferenc, Dr. Lőrincz József, Dr. Tóth Ádám és Zergi Dániel.

A szponzoraink - az Alphavet Kft. Budapest, az Aluflokk Kft. Ják, Atevszolg Zrt. Budapest, az Avas-Trans Kft. Viszák és a Veterinarus Kft. Szombathely - részéről felajánlott értékes díjakat és a trófeákat és érmeket valamint az emléklapokat Dr. Tóth Zoltán járási fő állatorvos, Németh Krisztián tógazda és Komáromi Levente magyar horgász válogatott adták át a díjazottaknak és a résztvevőknek.

Az ebédre felszolgált gulyást a reggelihez hasonlóan a Babati és Társa Kft. Körmend szponzorálta és Thomas barátunk (mesterszakács) készítette és pogácsával tálalta fel, így végül a halakhoz hasonlóan jóllakottan, megnyugodva búcsúztunk a versenytől. Akinek ideje engedte az természetesen este záróráig horgászhatott. És láss csodát talán a halak is megérezték, hogy a parton a verseny után már nyugodtabb horgászok maradtak, ezért hálájuk jeléül egyre jobban kaptak. Szép halakat sikerült fognunk, amelyeket ugyanúgy vissza engedtük a tóba, mint a délelőtti sorstársaikat.

A szervezők és a Fish-Farm SHE nevében köszönjük a résztvevőknek, hogy megtisztelték jubileumi versenyünket és ez úton is gratulálunk a díjazottaknak. Köszönjük szponzorainknak, segítőinek és fotósainknak Komáromi Levente és Kondics Zsolt fotósainknak a munkáját. Reméljük a résztvevők idén is jól érezték magukat és nem csalódtak rendezvényünkben. A szervezést és megrendezést segítő háttér munkákat nagyon megköszönjük Erzsikének és Zsuzsának.

Jövőre Tünde nap előtt ismét szeretnénk egy ilyen baráti versenyt rendezni ennek a csodálatos hangulatú kis Vas megyei falunak, Zsennyének a határában.

Szombathely 2015. június 04.


Dr. Dobrotka László


A találkozón készült képek megtekinthetőek itt:

Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték


TÁBOROK
Horgász és Kaland TáborNYITVATARTÁS
NYITVA TARTÁS:

Nyári szezonban:
06.00 - 20.00 óráig

Okt.1-től–Május 1-ig:

07.00 – Napnyugtáig
(legkésőbb 20.00 óráig)

Január 1-től - Március 31-ig :

HÉTFŐ SZÜNNAP

Éjszakai nyitva tartás:

(Májustól - Szeptember végéig)
Péntek – Szombat
20.00 – 06.00 óráigÉjszakai horgászat
Éjszakai horgászat a
téli nyitva tartás alatt!

...Részletek
Partnereink