Navigáció
· Főoldal
· Horgászvizsga
· Horgászegyesület
· Híreink
· Versenycsapat
· Képek a tóról..
· Partnereink
· Képgaléria
· Szálláshelyek
· Kapcsolatfelvétel
· Keresés

· Hír beküldése
· Kép beküldése
· Regisztráció
· Vendégházak
· Galéria
Akciónk folytatódik!

Gyűjts össze 5 db, békés halas azonos fajta napijegyet és hozd vissza.
A hatodik alkalommal megvendégelünk egy horgászatra.

További információ:
Tel:+36/20/3260-986
ZSB versenysorozat
RÉSZLETEK...

MEDER TÉRKÉP

Időjárás előrejelzés
Ti fogtátok

**
**


**
**
**


**
Partnereink

Untitled Document Untitled Document
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Megyei Csapat Bajnokság 2015
Minden sorozat megszakad egyszer!


15 év győzelmi sorozatunk szakadt meg a hétvégén a vas megyei Csapat Bajnokság tekintetében.
A helyszín a Lukácsházi víztározó. Szombaton brutális, mondhatni horgászhatatlan idő volt. Pláne ha figyelembe vesszük, ez a Csapat Bajnokság egy úszós verseny.

A tó fekvése sajnos egy sík területen, egy szél csatornában van. Ezért ha mindenhol szél csend van itt akkor is fúj a szél. Most nem fújt, hanem tombolt. Csak hogy jól érezzük magunkat, az eső is ömlött. Szombati napon 40 milliméter volt hajnali 4 től délután 4 ig. Nappal a legmagasabb hőmérséklet 9 fok!! Persze mit ér a szél vízszintesen szakadó eső nélkül. A szél, csak hogy tejes legyen a kép, szemből. A többit el lehet képzelni. Ebben bedobni, pontosan etetni, egyáltalán horgászni?? Jó érzést, amiről a versenynek szólni kellene, az meg hagyjuk.

A vasi szövetség képviseletében az ügyvezető elnök Puskás Norbi, amit meglehetett megtett. Lázasan kereste a legjobb megoldást, közösen csapatvezetők beszéltük meg, hogy is legyen a lebonyolítás. A verseny megrendezése mellett lett döntve, szombati későbbi kezdéssel. Vasárnapra esőileg normalizálódott a helyzet és a szél sem volt már 60 kilométeres pofaszél csak 30.
A versenyt megelőző hétvégén a felvezető versenyen az Abért kupán, számunkra világossá vált, hogy itt ezen a vízen a szerencse faktor a szokásosnál jobban fel fog értékelődni a nagyon kisszámú versenyhal, és az 1-1 amur (2-4 kg) miatt. Próbáltuk ehhez finomítani a csapat taktikát, de sajnos rá kellett jönnünk nem lehet vagy mi nem tudtunk egyértelmű irányvonalat felállítani a horgászatban.

Ez azoknak a csapatoknak kedvez, akiknek a dobogóra való felkerülésért valami extrémet, kirívót, veszélyeset fel kell vállalniuk. Sajnos a 2 verseny alapján, azt kell konzekvenciaként levonni, hogy a klasszikus verseny halak ( dévér, karika, kárász, bodorka, küsz, törpe ) hiányoznak a vízből illetve kis számban találhatóak meg. Mindkét napon csak és kizárólag azok értek el jó eredményt, akik amurt-amurokat, pontyot-pontyokat fogtak. Természetesen ezt is meg kell fogni, ez semmit nem von le a nagyobb testű halakra sikeresen horgászók érdeméből. Még akkor sem, ha a helyek nagy részén csak 1 -1db kérezkedett fel a horogra, 4-4 óra alatt.

Az már egy másik kérdés, hogy akik ezekből fogtak, általában 4 órában csak 1-1 darabot. Jó magamnak is 1 db ot sikerült belőle fogni, egy 3 kiló körüli partizánt vasárnap. Szombaton nekem kimaradt a zsákmányomból, a szektoromban 3 an is fogtak az utolsó 30 percében 1-1 darabot. Ebből zakó lett azaz 5, másnap én is a szerencsések közé tartoztam azaz elejtettem 1 et, így 2 es lett a végeredményem, mert a szomszédom egy 6 körüli pontyot csévélt ki., pár db másik halacskával. Meggyőződésem, tudatosan nem lehet itt rá sikeresen horgászni, csak nagy rizikóval és nagy szerencse kell hozzá, hogy azaz 1 nagyhal kapás meglegyen és meg is maradjon a horgon. Semmi tudatosságot nem láttunk a biztos megfogásában! A Zsöni is első napon fogott, másnap nem, ebből lett ég és pokol eredmény, csak úgy, mint a mezőny legtöbb horgászánál.

A 2 nap alatt sokan fogtak 1-1 db amurt és mellé 1-3 darab törpét esetleg kis kárászt, dévért. Azzal az 1-1 amurral szektor 3 ba lehetett kerülni, csak az döntött kinek nagyobb az amurja. Fehér-halat (keszegféle, kárász), nagyon keveset lehetett a pályán látni, de törpe is csak a legjobb helyeken (A szektor) 5-10 db ig mutatta magát. Az átlag helyenként még a törpéből is csak 1-3 db volt 4 óra alatt! Akinek nem kedveztek az égiek (nem jött amur), annak meg fasor, azaz osztoztak a 4-5-6 os pontszámokon.A kevés mennyiségű hal nem igazán reagált az etetésre, az ütemére, csontira, szúnyogra, kukoricára stb, hisz terülj asztalkám volt nekik a létszámukhoz viszonyítva. Bőségesen ráért szemezgetni, pepecselni, csipkelődni. Ezt a kisszámú kapások intenzitásán remekül le lehetett vonni. Nagyon finoman lehetett kapásokat kicsikarni. A szereléknek nagyon finomra hangoltnak kellett lennie úgy, hogy az időjárás ezt teljesen megnehezítette. Fehér halból - klasszikus verseny halból a mi csapatunknak sikerült messze a legtöbbet fognia, de ez nem volt elég a cím megvédéséhez. Kellett volna még összesen 1 db amur. Ez elég bosszantó, de így van. A 2 napon 5 en (ennyi egy csapat létszáma) összesen 5 amurt fogtunk. A többi csapat ennél mind többet. Gratula érte! Esetleges a megfogása, ülni kell rajta, óránként az 5 perc kevés ahhoz, hogy nagyobb létszámban fogható legyen. Mi ennyit szántunk a lutrira. Most sem szánnánk rá így utólag sem többet.

Kárászt, dévért hiába fogtunk messze a legtöbbet, még ha ez sem volt túl sok darab, de ez van!
Az első napon egy barátokból álló csapat a Körmend csapata vezetett előttünk 4 ponttal. Közénk az elektromos volt beékelődve. Másnap sajnos nem tudták megtartani egyik érmet sem, a Körmendiek lecsúsztak a dobogóról. Kár érte - nekik nem jött be a nagyhalazás 2 napig! Remekül hajrázott másnap a 2 elektromos csapat, 1-1 amurt fogtak a legjobbkor.
A "C" szektorban ahová én is sorsoltam másnap, Roli a későbbi győztes csapat tagja 2 perccel a vége előtt fogta meg mindösszesen 3 perc alatt azt az amurját, ami 2 ponttal kevesebbet jelentett neki a szektorban. Ez nem jön meg az utolsó pillanatban akkor a csapata harmadik helyre csúszik vissza. Ilyeneken múlott most ez a bajnokság! Ez a végelszámolásnál jól jött hisz 2 ponttal nyerték meg a megyei CSB-t, első ízben. Ügyes profi fárasztás volt, megérdemelte, hogy megfogja.


A horgászat már ilyen is tud lenni. Az ezüstéremre is elektromos csapata kapaszkodott fel, azonos pontszámmal velünk a Kőszeg - Fish Farm csapatával. Viszont a fogott súly nekik kedvezett, így a bronz lett a mienk.

Az idei vas megyei egyéni első helyezettje egy szimpatikus horgász haver, Magyar Laci lett két szektor 1 sel.

Mindkét fordulóban fogott amurokat, az egyikben 7 a másikban 2 db ot. Ő erre tette fel a versenyt, sok más horgásszal ellentétben,, neki bejött !
Ügyes, nagyon veszélyes horgászat volt, megérdemelte!
Személyében új megye bajnokot üdvözölhetünk a bajnoki klubban.

Akire mi a legbüszkébbek lehetünk az az ifink, Kondics Krisztián, aki szektor 2 és 1 et pecázva a 2015 ös év ifjúsági megye bajnoka!!!! 3 pontjával csapatunk legeredményesebbje is ezzel.

A csapatunk többi tagja:
- Németh Krisztián (Zsöni) szektor 1-5 - (egy amur-amur mentes),
- Horváth Bazsi (mi Bazsink) 6-3 - (amur mentes-amur mentes)
- Incze Tomi (Hanzi) 3-4 - (amur mentes - amur mentes)
- Kondics Krisztián (Krisz) 2-1 - (egy amur-két amur)
- Komáromi Levente (fater) 5-2 - (amur mentes-egy amur)

Csak egy megjegyzés az eredményekhez,,, a mezőny nagy része egy jó és egy rossz eredményt horgászott, ami semmi máson nem múlott, mint azon a megfogott 1 vagy éppen nem megfogott 1 amuron. A mellé fogott hal, mint ha nem is lett volna szinte. Kár hogy ez döntött, de ez egy ilyen verseny volt.

Csak köszönni tudjuk a remek Cralusso horgokat, zsinórokat és fantasztikus cralusso úszókat. Králik Karcsi barátom még a versenyt megelőző napon is gyorspostával adta fel a hiányzó láncszemet a horgászatunkhoz. Ebben az erős szélben és áramlásban is jól vizsgáztak. Jó volt látni, a vasi mezőny jelentős része is ezeket az úszókat használta idén már!

Etetőben, ismét volt csapattársam Lantos Jani morzsáit használtuk. Ezeken nem múlott, most is jól szuperáltak.

Lisztike (Lisztes Gergő) a szúnyogról gondoskodott, köszönjük neki! Igazi csapatmunka volt, még ha most csak bronzot is ért.

A verseny megrendezése kiváló minősítést érdemel a körülményeket figyelembe véve különösen.
A kupákat egy közös estebéd keretében a szövetségi elnök adta át az arra megszolgálóknak.

Nagyon nehéz, küzdelmes és szerencsét nem nélkülöző peca volt a 2015 ös megye bajnokság.
Gratula mindenkinek, aki ezt végig kínlódta.

Fish Farm-Kőszeg SHE csapataVégeredmény:

Felnőtt egyéni:
I. hely Magyar László - Elektromosok SHE. II. - 2 hsz. – 22.910 gr
II. hely: Török Zoltán - Elektromosok SHE. II. – 3 hsz. – 17.530 gr
III. hely Nagy Ferdinánd - Répcementi HE.- 4 hsz. -11.510 gr

Ifjúsági egyéni:
I. hely: Kondics Krisztián - Kőszegi HE.- 3 hsz. – 12490 gr.
II. hely: Szilágyi Levente - Elektromosok SHE. I. – 5 hsz. - 9600 gr.
III. hely: Kajtár Máté - Büki HE – 6 hsz. – 9490 gr.

Csapat eredmény:
I. hely: Elektromosok SHE. I. ( Varga Bálint, Mészáros Roland, Sényi Lajos, Kádi Szabolcs, Szilágyi Levente) – 30 hsz. – 44.200 gr
II. hely: Elektromosok SHE. II. ( Magyar László, Tordai Gábor, Kovács Péter,Török Zoltán, Petényi Róbert) – 32 hsz. – 56.920 gr
III.hely: Kőszegi SHE. (Komáromi Levente, Németh Krisztián, Horváth Balázs, Incze Tamás, Kondics Krisztián) – 32 hsz. – 44.070 gr

Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték


TÁBOROK
Horgász és Kaland TáborNYITVATARTÁS
NYITVA TARTÁS:

Nyári szezonban:
06.00 - 20.00 óráig

Okt.1-től–Május 1-ig:

07.00 – Napnyugtáig
(legkésőbb 20.00 óráig)

Január 1-től - Március 31-ig :

HÉTFŐ SZÜNNAP

Éjszakai nyitva tartás:

(Májustól - Szeptember végéig)
Péntek – Szombat
20.00 – 06.00 óráigÉjszakai horgászat
Éjszakai horgászat a
téli nyitva tartás alatt!

...Részletek
Partnereink