Navigáció
· Főoldal
· Szálláshelyek
· Galéria
· Horgászegyesület
· Híreink
· Versenycsapat
· Képek a tóról..
· Partnereink
· Kapcsolatfelvétel
· Keresés

· Hír beküldése
· Kép beküldése
· Regisztráció
Akciónk folytatódik!

Gyűjts össze 5 db, békés halas azonos fajta napijegyet és hozd vissza.
A hatodik alkalommal megvendégelünk egy horgászatra.

További információ:
Tel:+36/20/3260-986
Versenyek
ZSB versenysorozat
ZSENNYÉN TESZTELVE
Cralusso

MEDER TÉRKÉP

Időjárás előrejelzés
Ti fogtátok
Untitled Document
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Pinkai domolykók máj csalival III. (Szentpéterfa)
Pinkai domolykók máj csalival III.
(Szentpéterfa)

Kezdhetném, hogy úgy volt de nem,
Szóval nem volt betervezve és nem volt első osztályú csirkemájam.
A csali azaz a csirkemáj a szíve lelke ennek a fajta horgászatnak. Nagyon fontos az I. osztályú csirkemáj és még egyszer a máj.
A disznó máj szinte használhatatlan:
1, hamar ki ázik belőle az aromája
2, gumis lesz pár perc alatt a vízben
3, eleve túlságosan rostos és kemény
4, nem igazából lédús
A marhamáj már jobb híján megteszi de:
1, túl kemény
2, véresebb mint a disznójjjjé, de hamar kifakul
3, nagyon rostos és a horog sem akad belőle megfelelően
Egyszóval az I. osztályú csirkemáj:
1, kellemesen puha amit sokféle hal imád különösen így ínséges télvíz idején
2, elégségesen rostos és kemény , így a horog remekül tart bent, de csak annyira hogy könnyen akad is a hal szájában.
3, zsíros a tápos csirke mája, szerencsétlennek.
4, folyamatosan és lassan oldódnak ki belőle az aromák, zsírtartalom és a vér.

...részletek


A Pinkai téli DOMOLYKÓ (k)!
A Pinkai téli DOMOLYKÓ (k)!


Sajnos megérkezett a tél. Sajnos annak, aki nem szereti és szerencsére annak, aki szereti a hideget , a havat, a jeget, a folyamatos öltözködést vetkőzést és mindent ami a téllel együtt jár.
Magam részéről erősen a „sajnos megérkezettek” sorába tartozom.
Sok pecás már akár több hónapja úgy október elejétől szegre akasztotta a horgászbotjait, pedig még ilyenkor is eredményesek lehetünk bizonyos halfajtákra.
Ha jól átgondolva és jó helyismerettel rendelkezve vágunk neki a horgászatnak és persze némi szerencse sem pártol el tőlünk akkor szívet melengető horgászatban lehet részünk.

...részletek

Őszi meghívásos pergető verseny!


Most már az évek alatt, második alkalommal kellett az eredeti kiírástól eltérően a késő őszi páros csónakos és parti pergető versenyt elhalasztanunk, azaz 1 héttel csúsztatni a zord időjárás miatt.
Az eredeti időpontban 2-4 fok és 60-80 km –es szél fogadta a népes mindenre felkészült pergető tábort.
Ez az időjárás messze nem ideális, ráadásul kellemetlenül hideg tud lenni az erős széllel kombinálva.
Így, a társaság közösen kellemes-laza horgászgatás mellett döntött, felváltva a melegedő helyiséggel. Teljesen jól sikeredett ez a nap is csak úgy, mint a tényleges verseny napja.
A jól megszokott meghívott csapatokat nem könnyen riasztja el zord idő, a szél és eső Kálmán úr! Végig nyomták a csapatok az eredeti napot is több- kevesebb sikerrel.
A halasztott napon már a hőmérsékletnek köze sem volt az előző hetihez, hisz 18 fok körül volt a kellemes napsütésben a hőmérséklet.

....részletek


VI. Fish Farm Amatőr Kupa


VI. Fish Farm Amatőr Kupa


A téli időszámítás első napján, viharos erejű szél, és csípős hideg közepette került sor a Fish Farm Sporthorgász Egyesület idei második hobby kategóriás versenyére, melynek a már jól megszokott módon a Zsennyei horgásztó adott otthont.
Az előzetesen jelentkező tagtársak létszámát sajnos a télies időjárás szinte megfelezte, de ennek ellenére is népes versenyzői gárda gyűlt össze a kora reggeli regisztrációra, 33 mindenre felkészült horgász vágott neki a versenynek, és ezzel együtt az időjárás megpróbáltatásainak.
A szokásos szabályismertetést megelőzően egyesületünk elnöke, Goldmann Tamás pár mondatban beszámolt a megjelent tagságnak a 2012 év jelentősebb eseményeiről.
A sorsolás után a versenyzők elfoglalták helyeiket, és felkészültek a négy órás versenyre, mind egymás, min pedig az elemekkel.

....részletek

II. Lantos - Mix feeder kupa

Kellemes időben, remek hangulatban zajlott a II. Lantos mix Zsennye egyéni feeder kupa 2 x 3 órás fordulóban.
A versenyt, a versenynévadója, a fő támogató Lantos János többszörös finom szerelékes magyar bajnok – magyar válogatott, a Lantos Mix cég tulajdonosa nyitotta meg.
Jani - köszönjük, hogy 2012 évben is megtisztelted a Zsennyei horgásztavat a versenyeddel és jelenléteddel!
A közkedvelt Lantos etetőanyagokat évek óta sikeresen használják versenyzőink a különböző kategóriájú versenyeken.
Annyi fajta- féle etetőanyagot, pelletet, dippet, gyárt egykori csapattársam, hogy ezek között mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbeket.
A verseny további érdekessége volt, Jani barátom is csak úgy, mint tavaly, harcba szállt az elsőségért.
51 nevező között most is szép számmal akadtak kis hazánk határain kívülről érkezők.

...részletek


Eredmények:

3 megye rakós versenye

Hétvégén került megrendezésre Zala - Veszprém – Vas megye rakós botos csatája.


A verseny 2 x 3 órás fordulókban, csapatonként 8-8 fő részvételével zajlott.
Már ez volt a harmadik sorozat , hisz az elsőt a Veszprémi barátok rendezték Pápa melletti tavon 2010-ben , a másodikat mi Fish-Farmosok Zsennyén 2011-ben és a mostani harmadik összecsapást a Zalai barátok Csesztregen (Lenti mellett) egy 4 ha.- os szépen kialakított tavon a hétvégén.
A környezet és a fogadtatás is arról árulkodik, hogy itt egy jól szervezett és összetartó társaság kezelésében van a Csesztregi tó. Jó gazdája a víznek a tóra alakult kis létszámú horgászegyesület.

....részletek


Jubileumi V. VIBEX - Hús feeder kupa!
A versenyzők körében méltán népszerű Vibex - Hús kupa névre hallgató versenyek a megszokottaknak megfelelően mindig teltházasak.
A Barát - Kolléga - Fish Farm egyesületi versenyzői tag - Vibex Cégtulajdonos és Vibex Cégvezető : Kurusta Sanyi a versenysorozat megálmodója.
Idén is megtisztelte a Zsennyei horgásztó rendezőségét a felkéréssel, hogy hagyományosan, 2 fordulóban biztosítsuk a helyszínt a verseny számára. Megpróbáltunk idén is ennek a felkérésnek megfelelni, reméljük sikerült .
Az előre nevezéskor a helyek hamar beteltek és sajnos nevezéseket kellett visszautasítanunk.
A verseny idén kivételesen 2 x 4 órás fordulókban lett megrendezve. A fordulók között remek ételeket és hűsítőket küldött le a versenyzői társaság.
A hangulat a megszokott, az egyik fő attrakció – Sanyi barátunk a tavalyi helyezését meg tudja – é javítani??

....részletek

Kapitális fogások.....
GOLD - VIBEX PÁROS FEEDER VERSENY


Immáron harmadszorra megrendezett magas színvonalú 2 napos feeder verseny ismételten nagy csatákat hozott a kellőképpen felkészült csapatok között.
Ismét rekordfogások születtek, az össz fogás bőven 30q felett volt a teltházas versenyen.
Jó néhány sporthorgász 50 kg feletti fogással büszkélkedhetett 3 óránként.

A 33 q lemérlegelt súlyban, ebben a tikkasztó melegben közel 3 mázsa amur is horogra került. Az amurok átlag mérete 7-8 kg os volt. A versenyzők nem igazán voltak felkészülve a nagytestű amurok megfogására, pontosabban hiányoztak a repertoárból a nagyméretű és mélységű merítő fejek. Ez sok amur elvesztéséhez vezetett, amik a mérlegelésekkor nagyon hiányoztak.

Pontyok adták most is a megfogott súlyok jelentős részét, de nem szabadott kizárni a horgászatból a 30-70 dkg-os dévéreket és a 1,5 kg –s kárászokat sem.
Sokan szakítva a feeder „hagyományokkal” a fordulók közötti 10 perces alapozó etetést ki használták, ami láthatóan jót tett a versenyzők fogásainak.....

....részletek


2. Lódoki Horgászverseny Zsennyén
A 2011.évi sikeres Tünde napi Lódoki horgászversenyen felbuzdulva ez évben is megrendeztük a Zsennyei Fish Farm Sporthorgász Egyesület zsennyei taván a „Lódokik és barátaik horgászversenyét”, igaz az országos Fűszért horgászverseny és a tógazda Goldman Tamás (Thomas) barátunk jóvoltából ez évben nem Tünde napon hanem 2012. június 08-án Medárd napján.

A baljós előjelek dacára a természetfelelős kegyes volt hozzánk és olyan gyönyörű nyári idővel ajándékozta meg kicsi de lelkes (20 fős) csapatunkat amilyennel ez évben bizony kevés alkalommal dédelgette a horgászokat.....

...részletek

I. Két fordulós NŐI feeder verseny!

2012 nyarán először került megrendezésre Zsennyén a kimondottan hölgyeknek kiírt 2 x 2,5 órás feeder verseny.
Két zalai barátunk ötletét valósítottuk meg, hogy legyen kimondottan női feeder verseny, így legalább a hölgyek, barátnők és feleségek is kapnak ízelítőt abból , miért is szeretjük mi fiúk ennyire kedvenc időtöltésünket a horgászatot, ezen belül is a versenyhorgászatot.
Első nekifutásra a szebbik nem képviseletéből meglepően sokan 16 – an neveztek a versenyre, aminek a szabályzata természetesen jelentősen át lett írva a megszokottaktól.
Sajnos 3 anyának családi kötelességei közbe szóltak így 13 győzelemre éhes versenyző jelent meg a regisztráción.....

...részletek
Rekord harcsa fogás Zsennyén!

Nemzetközi Fish Farmos feeder siker...
Fish Farm She. feeder sikere a hétvégén..
Az elmúlt hétvégén került megrendezésre az osztrák partner egyesületeink elleni nemzetközi feeders találkozó.
A 3 x 10 főt számláló csapatok összecsapása kimagasló Fish Farmos fölénnyel zárult. Csapat eredményét tekintve a Fish Farm (191,5 pont) csapata 141,5 ponttal előzte meg a második helyen végző Grazi (333,5 pont) gárdát. A bronzérem a Karintiából érkező alakulat nyakában talált gazdára.

....részletek

24 órás úszós!

24 órás úszós!


Az időjárás jósok nem sok jót ígértek erre a hétvégére, de ennek ellenére sokan vágtunk neki a 2 napnak. Az előzmények jók voltak hiszen múlt hétvégén rekord fogások születtek. Az első forduló szinte húzott víztükör mellett zajlott, de már a másodikra közepes déli szél borzolta a zsennyei tó tetejét. A halak valamit már éreztek és a fogások is elmaradtak a szokásostól bár 8-10 kg kat most is meg kellett fognia azoknak a párosoknak akik a szektor egyest szerették volna kipecázni.

....részletek


Fenn és lenn!

„A horgászversenyek világa egy sok összetevős matematikai egyenlet. Aki legrövidebb idő alatt tudja megoldani a legtöbb képletet, az nyeri a versenyt!”
Sosem voltam jó matekból, de kisgyerekkorom óta horgászok. Így tehát nem a velem született adottságok, mint inkább a tapasztalat az ami engem és a hozzám közeli ismerősöket a jó eredményhez segíti. A fenti idézetet is csak úgy raboltam. Valamelyik nagy kaliberű nagynevű versenyzőnk szájából hangzott el....


...részletek

A 24 órás!A 24 órás!


27 csapat 54 versenyzője vágott neki az idei páros 24 órás feeder versenynek.
Ez különösen az a verseny amin az egészséges rivalizálás kidomborodik.
A már évek óta nemzetközivé vált megmérettetésen, a környező országokat is képviselő csapatok nehezítik a végső sikert.
A versenyen rekord fogások születtek, hisz jellemző volt a 30-40 és 50 kg feletti fogások is 3 óránként.
Az össz fogás majdnem elérte a 26 q-t azaz a 2600 kg-ot....

...részletek


3. Írott kő kupa Sárváron...


4 baráti egyesület 2 fordulós úszós versenye!


Április 22 én került megrendezésre a 3- ik éve tartó 4 egyesület 5-5 fős úszós 2 fordulós versenye. A sorozat első házigazdája 2010-ben a Kőszegi she volt.
Idén a Sárvári Kinizsi He volt.
A versenyt a saját egyesületi tavukon az u.n téglagyári tavon rendezte meg a Kinizsi He.
Jövőre a szombathelyi Savaria She lesz a házigazda.
Az 5 fős csapatok reggel 6 órakor találkoztak a tó mellett kialakított parkolóban....

....részletek


Kuruc Józsi Raptor Kupa

Kuruc Józsi Raptor Kupa


Ismét egy jótékonysági rendezvény, amelyre a feeder versenyzői társaság összefogott itt év elején 2012-ben.
Oszlopos egyesületi versenyzői tagunk Kurucz Józsi (még a legendás – Kuruc - Labanc harcból maradt itt) fogorvosi beavatkozásának anyagi megkönnyítésére jöttünk össze szép számmal.
Mondhatni Józsi barátunk a telt ház láttán majdnem elérzékenyült hogy ennyi segíteni akaró barát „bújik „ meg ebben a feederes társaságban.
A nevezőkön kívül ,többen elfoglaltságuk miatt nem tudtak fizikailag részt venni a rendezvényen, de anyagi támogatásukkal hozzájárultak a „ búza mezők „ lovagja belső rágó szerkezeteinek a rendbetételéhez.

...részletek


A Magyar tehetség nagykövetei 2012

A Magyar tehetség nagykövetei 2012.


Az a megtiszteltetés érte a magyar horgászsport egyik legkiemelkedőbb alakját Králik Károly Géniusz díjas feltalálót, hogy elnyerte a Magyar tehetség nagykövete címet!

Králik Károly feltaláló, üzletember, a világsikert elérő Cralusso horgászúszók megálmodója és forgalmazója. Králik Károly több mint tíz éve működő vállalkozása a négy kontinens 36 országát látja el a világszerte eddig ismeretlen, saját fejlesztésű úszóival. Az állóvízi úszók fejlesztéséért 2006-ban a Magyar Feltalálók Egyesületének szervezésében megrendezett nemzetközi kiállításon Géniusz-díjat kapott. A garázsnyi műhelyből induló vállalkozás termékeit ma a világversenyek élmezőnye használja. A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács meggyőződése szerint értékteremtő eredmény csak a szakmai alázat, szorgalom és bátor ötletek kitartó megvalósítása révén érhető el a vállalkozási tehetség esetében éppúgy, mint más tehetségterületeken. Králik Károlyt arra szeretnénk felkérni, hogy a fenti értékeket hitelesen képviselve, a Magyar Tehetség Nagyköveteként személyes példájával is szolgálja vállalkozási tehetségterület fontosságát a magyar társadalom számára.”

Részletek....


Fish-Farm SH Egyesületünk Versenyhorgászai jótékonykodtak.
2011-es versenyévet a fish-farm she egyesület finom szerelékes versenyhorgászok népes tábora felajánlással zárta.
A verseny dec. 17-én páros csónakos úszós kategóriában 1X 4 órás fordulóban lett lebonyolítva. A mezőny, 14 nevező nagy része bolognai, és match botos technikával próbált minél több halat zsákmányolni.
A pálya a Zsennyei tó legmélyebb részére a 3,5 - 4,5 méteres vízmélységnél lett kijelölve.
Erre a napra még reggel is az időjárásjósok 20-40 km/órás szelet jósoltak. Előző napon orkán szél és eső borzolta a tó felszínét. Mint már sokszor ebből szerencsére semmi sem lett így a versenyt meglehetett tartani húzott víztükörnél, napsütésben,7 fok körüli hőmérsékletben és vidámságban. Talán az időjárás is tudta a nevezési díjak olyan helyre mennek, ahol nagy szükség van rá ezért nem ronthatja el ezt a napot időjárásunk.


...részletek


Vasi vizek legjobb sporthorgásza 2011
A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2011-ben másodszor rendezte meg a "Vasi vizek legjobb sporthorgásza ” elnevezésű versenysorozatát.
E verseny sorozat keretein belül egyesületünk több versenyzője is megmérette magát, melynek eredményeként az első hat helyezett közül ötöt a Fish Farm she. tagjai nyertek el, melyhez gratulálunk.
1. Kovács Dániel Elektromosok 150 pont
2. Komáromi Levente, Fish Farm - Kőszeg – Savaria 140 pont
3. Horváth Balázs, Fish Farm - Kőszeg – Savaria 110 pont
4. Marossy László, Fish Farm - Kőszeg – Savaria 85 pont
5. Geröly Tibor, Fish Farm - Kőszeg – Savaria 85 pont
6. Bognár Gyula, Fish Farm – Kőszeg 80 pont
ENERGETIKAI FEJLESZTÉS A FISH FARM KFT. TELEPHELYÉNTÁBOROK
Horgász és Kaland TáborNYITVATARTÁS
NYITVA TARTÁS:

Kedd - Vasárnap
Hétfő szünnap
kivéve: Ünnep-, és Munkaszüneti nap

Nyári szezonban:
07.00 - 20.00 óráig

Okt.1-től–Május 1-ig:
07.00 – Napnyugtáig
(legkésőbb 20.00 óráig)

Éjszakai nyitva tartás:
(Májustól - Szeptember végéig)
Péntek – Szombat
20.00 – 06.00 óráigÉjszakai horgászat
Éjszakai horgászat a
téli nyitva tartás alatt!

...Részletek
KIEMELT PARTNEREINK